Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συμμαχία στον Αγιατολάχ του Ιράν πρότεινε ο Ομπάμα

Συμμαχία στον Αγιατολάχ του Ιράν πρότεινε ο Ομπάμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μπάρακ Ομπάμα, Τζιχαντιστές,

Η αποκάλυψη της Wall Street Journal ότι ο Μπάρακ Ομπάμα σε μυστική του επιστολή προς τον Αγιατολάχ Χαμενεΐ του Ιράν, πρότεινε συμμαχία ΗΠΑΙράν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος κάνει τον γύρο του κόσμου αλλά δεν ξαφνιάζει, αφού οι υποψίες ότι οι ΗΠΑ επεδίωκαν κάτι τέτοιο υπήρχαν καιρό.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε κρυφά στον Αγιατολάχ Χαμενεΐ τον περασμένο μήνα, κάνοντας λόγο για το κοινό ενδιαφέρον των δύο χωρών να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές και το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μέσω της επιστολής του, τόνισε στον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη πως η συνεργασία των δύο πλευρών ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος είναι σχετική και με τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

Την ίδια ώρα, ο Ομπάμα επισήμανε ότι το Ιράν μπορεί να αποδειχθεί σημαντική χώρα στον πόλεμο κατά των τρομοκρατών.

Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικανοί που ανέλαβαν τον έλεγχο της Γερουσίας μετά τις ενδιάμεσες εκλογές που διεξήχθησαν, καλούν σε ακόμα σοβαρότερες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης.

Σχετικά άρθρα