Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Την ίδια ημέρα που το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ στο εσωτερικό του προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις γυναικών

Την ίδια ημέρα που το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ στο εσωτερικό του προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις γυναικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ιράν,

Την ίδια μέρα που το Ιράν εξαπέλυσε την πρώτη του επίθεση στο Ισραήλ, η Αστυνομία σε πολλές πόλεις προχωρούσε σε μαζικές συλλήψεις γυναικών που παραβίαζαν τον αυστηρό ισλαμικό κώδικα ενδυμασίας, καταγγέλλουν ακτιβιστές στην Τεχεράνη.

Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες από έντονη αστυνομική παρουσία στην Τεχεράνη και βίντεο από αστυνομικούς να συλλαμβάνουν βίαια και να σέρνουν στα περιπολικά, γυναίκες οι οποίες ήταν «ακατάλληλα ντυμένες»

«Την ώρα που εξελισσόταν η επίθεση με drones και πυραύλους του Ιράν εναντίον του Ισραήλ στις 13 Απριλίου, ο αρχηγός της αστυνομίας της Τεχεράνης Αμπασαλί Μοχαμαντιάν ανακοίνωνε στην κρατική τηλεόραση τη νέα εκστρατεία κατά των γυναικών, με την κωδική ονομασία Nour (Φως)», αναφέρουν Ιρανοί ακτιβιστές.

Ο αρχηγός της αστυνομίας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η αστυνομία της Τεχεράνης και άλλων πόλεων θα λάβει μέτρα εναντίον όσων γυναικών παραβιάζουν το νόμο για την υποχρεωτική κάλυψη της κεφαλής με τη μανδήλα χιτζάμπ.

Οι ιρανικές αρχές επιμένουν ότι η λεγόμενη καμπάνια Nour (Φως) στοχεύει επιχειρήσεις και άτομα που αψηφούν τον νόμο για το χιτζάμπ, με στόχο να ανταποκριθούν στα αιτήματα των ευσεβών πολιτών που είναι θυμωμένοι για τον αυξανόμενο αριθμό των ακάλυπτων γυναικών σε δημόσια θέα.

Όμως, ακτιβιστές λένε ότι η εκστρατεία φαίνεται να στοχεύει όχι μόνο στην επιβολή της υποχρεωτικής φορώντας χιτζάμπ, αλλά και στην αποθάρρυνση κάθε ευρύτερης διαφωνίας σε μια ευάλωτη στιγμή για τους κληρικούς ηγεμόνες.

Σύμφωνα με τη σαρία ή τον ισλαμικό νόμο του Ιράν, οι γυναίκες είναι υποχρεωμένες να καλύπτουν τα μαλλιά τους και να φορούν μακριά, φαρδιά ρούχα. Οι παραβάτες αντιμετωπίζουν δημόσια επίπληξη, πρόστιμα ή σύλληψη.

Σχετικά άρθρα