Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ο Νετανιάχου θα συνεχίσει, δεν θα σταματήσει – Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη» στη Μέση Ανατολή

«Ο Νετανιάχου θα συνεχίσει, δεν θα σταματήσει – Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη» στη Μέση Ανατολή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου,

Ο πλανήτης παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά και την επίθεση του Ιράν και την απάντηση του Ισραήλ.

«Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και θεωρώ ό,τι ο στόχος του Ισραήλ είναι να εξαλείψει τις απειλές που έχει γύρω, κάτι το οποίο θα φανεί το επόμενο διάστημα μετά το εβραϊκό Πάσχα», τόνισε ο Πτέραρχος Ε.Α Κωνσταντίνος Ιατρίδης στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις».

Ο κ. Ιατρίδης επισήμανε ότι «απ΄ ότι φαίνεται δεν θα σταματήσει ο κ. Νετανιάχου, διότι ο αρχικός στόχος ήταν να εξαλείψει τη Χαμάς και δεν έχει εξαλειφθεί.

»Η Χαμάς μπορεί να έχει εξασθενίσει κατά ένα 70%, όμως ένα 30% υπάρχουν στελέχη της μέσα στο πλήθος στη Ράφα υπάρχουν 1,5 εκατ.

»Παλαιστίνιοι μέσα σε υπόγεια τούνελ, οπότε αν αρχίσει εκεί τους βομβαρδισμούς, καταλαβαίνετε πόσους νεκρούς αμάχους θα έχουμε ακόμη» και συνέχισε «Από την άλλη, σαφώς θα προσπαθήσει να επιτεθεί στη Χεζμπολάχ μέχρι να την εξαλείψει και έχουμε βέβαια και τη Δυτική Όχθη.

»Άρα λοιπόν, ο Νετανιάχου θα συνεχίσει, δεν θα σταματήσει».

Για τη βοήθεια που προσφέρει η Αμερική στο Ισραήλ ο κ. Ιατρίδης υπογράμμισε ό,τι ήταν κάτι το οποίο ήταν αναμενόμενο «Μην ξεχνάμε ό,τι υπάρχει εκεί το ισχυρό εβραϊκό λόμπι».

Για τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος επισκέπτεται το Ιράκ επισήμανε:

«Ο Ερντογάν προσπαθεί να αναλάβει πρωτοβουλίες ούτως ώστε να παίξει ένα διαμεσολαβητικό ρόλο, μιας και το Κατάρ αποστασιοποιήθηκε.

»Δύσκολο μεν, αλλά θέλει να είναι πάντοτε μέσα στο παιχνίδι και μην ξεχνάμε ό,τι δεν θεωρεί τη Χαμάς τρομοκρατική».

Σχετικά άρθρα