Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόεδρος Ισραήλ: Η «αυτοκρατορία του κακού» με επικεφαλής το Ιράν είναι η απειλή

Πρόεδρος Ισραήλ: Η «αυτοκρατορία του κακού» με επικεφαλής το Ιράν είναι η απειλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Ισαάκ Χέρτσογκ, Ισραήλ,

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ, ζήτησε από την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ να αφυπνιστεί, προειδοποιώντας για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από το Ιράν μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Bild ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «σαφώς, η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια σταθερότητα είναι η επιθυμία του Ιράν να αποκτήσει πυρηνική βόμβα».

Παράλληλα, ο Χέρτσογκ προέτρεψε την Ευρώπη να συνειδητοποιήσει την «πραγματική απειλή για την παγκόσμια σταθερότητα» η οποία αντιπροσωπεύεται από την «αυτοκρατορία του κακού» με επικεφαλής το Ιράν.

Υποστήριξε επίσης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανικά Μέσα ότι: «το ΝΑΤΟ πρέπει να πολεμήσει εναντίον του».

Αν και δεν αναφέρθηκε στην επίθεση της περασμένη Παρασκευής εναντίον στρατιωτικών στόχων στο Ιράν, διαβεβαίωσε ότι η χώρα του κινήθηκε με υπευθυνότητα καταβάλλοντας προσπάθειες για ειρήνη και σταθερότητα.

«Νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν να παραμείνει ασαφές για όλους», ανέφερε για την επίθεση, ενώ το Ισραήλ δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη για το ζήτημα.

«Στο τέλος της ημέρας, δεν πρέπει να είμαστε ανόητοι ή αφελείς.

»Το Ιράν εργάζεται ακούραστα ενάντια στον δυτικό πολιτισμό και επιδιώκει να επεκτείνει την επιρροή του στην περιοχή», είπε κλείνοντας ο Χέρτσογκ, ενώ υποστήριξε ότι: «σκορπίζει τρόμο και μίσος σε όλο τον κόσμο.

»Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτό».

Σχετικά άρθρα