Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ερμπίλ (Άρβηλα), Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την Παρασκευή 19/4 την πρόθεσή του να συμπεριλάβει την πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν, Ερμπίλ (Άρβηλα), στην επικείμενη επίσκεψή του στο Ιράκ μετά από τη Βαγδάτη.

Ο Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής, τόνισε τη δέσμευσή του για την αντιμετώπιση ζητημάτων μεταξύ Ερμπίλ και Βαγδάτης κατά την επίσκεψή του.

Η απόφαση να επισκεφθεί την Ερμπίλ σηματοδοτεί μια αξιοσημείωτη εξέλιξη, καθώς είχε προηγουμένως υπαινιχθεί για μια τέτοια επίσκεψη χωρίς να προσδιορίσει την ατζέντα.

Ωστόσο, αυτή τη φορά ο Ερντογάν ανέδειξε τα συγκεκριμένα θέματα που θα συζητηθούν στην Ερμπίλ, τονίζοντας τη σημασία της επίλυσης διμερών ζητημάτων.

Η επίσκεψη που έχει προγραμματιστεί για τις 22 Νοεμβρίου, αναμένεται να είναι μονοήμερη, με συζητήσεις που θα καλύπτουν διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων Τουρκίας-Ιράκ.

«Είχαμε προγραμματίσει την επίσκεψή μας στο Ιράκ μετά τις εκλογές, οι οποίες έχουν πλέον ολοκληρωθεί.

»Με τη βοήθεια του Θεού, θα προχωρήσουμε στην επίσκεψή μας», δήλωσε ο Ερντογάν, επιβεβαιώνοντας τη χρονική στιγμή της επίσκεψης.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι οι συζητήσεις στην Ερμπίλ θα επικεντρωθούν κυρίως στην αντιμετώπιση των προκλήσεων μεταξύ Ερμπίλ και Βαγδάτης, ενώ ευρύτερες πτυχές των σχέσεων Τουρκίας-Ιράκ θα είναι επίσης στην ημερήσια διάταξη, αντανακλώντας μια συνολική προσέγγιση της περιφερειακής διπλωματίας.

Σχετικά άρθρα