Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι σκότωσαν 28χρονη ακτιβίστρια στα σύνορα με την Κομπάνι

Οι Τούρκοι σκότωσαν 28χρονη ακτιβίστρια στα σύνορα με την Κομπάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Καντέρ Ορτακαγιά, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο τουρκικός στρατός εκτέλεσε εν ψυχρώ την Πέμπτη, με μια σφαίρα στο κεφάλι, την 28χρονη ακτιβίστρια Καντέρ Ορτακαγιά (Kader Ortakaya) στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, δίπλα στην Κομπάνι.

Η Καντέρ Ορτακαγιά έχασε τη ζωή της όταν ο τουρκικός στρατός άνοιξε πυρ με πραγματικές σφαίρες κατά καλλιτεχνών οι οποίοι προσπάθησαν να σχηματίσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα αλληλεγγύης για την Κομπάνι, στα σύνορα Σουρούκ (Τουρκία) – Κομπάνι.

Ο τουρκικός στρατός επίσης πυροβόλησε και έριξε δακρυγόνα και στους ανθρώπους που βρίσκονταν στα σύνορα από την πλευρά της Κομπάνι. Με άλλα λόγια, ο τουρκικός στρατός πυροβόλησε εναντίον των Κούρδων της Συρίας.

KADER-1

Η νεκρή γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πολιορκημένης Κομπάνι και θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο στην Ούρφα της Τουρκίας, μέσω του συνοριακού περάσματος Μουρσίτπιναρ, στα βόρεια της Κομπάνι.

Η Καντέρ Ορτακαγιά καταγόταν από την Ούρφα και έκανε μεταπτυχιακό στο πανεπιστήμιο του Μαρμαρά, στην Κωνσταντινούπολη, μετά την αποφοίτησή της από το τμήμα κοινωνιολογίας. Ήταν γνωστή για τις ακτιβιστικές της δράσεις στην Τουρκία, υπερασπιζόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μια ημέρα πριν δολοφονηθεί από τον τουρκικό στρατό, η Καντέρ Ορτακαγιά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Sterk TV είχε δηλώσει: “Θα αγωνιστούμε μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μας”.

Παρακολουθήστε τι γράφεται στο Twitter για τη δολοφονημένη ακτιβίστρια από το τουρκικό καθεστώς:


Σχετικά άρθρα