Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ιορδανία κατέρριψε ιρανικά ντρόουν

Η Ιορδανία κατέρριψε ιρανικά ντρόουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιορδανία, Ιράν, Ισραήλ,

Η Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) ανακοίνωσε ότι οι Ισραηλινοί σε εθνικό επίπεδο δεν χρειάζεται πλέον να μένουν κοντά σε καταφύγια, ωστόσο, οι περιορισμοί στις συγκεντρώσεις και η ακύρωση όλων των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και σχολικών εκδρομών εξακολουθούν να ισχύουν όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα.

Τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο αμερικανικός στρατός κατέρριψε ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κατευθύνονταν προς το Ισραήλ, χωρίς να αποκαλύψουν πόσα καταρρίφθηκαν ή τις ακριβείς τοποθεσίες.

Πηγές ασφαλείας δήλωσαν στο Reuters ότι οι αμερικανικές δυνάμεις που δρουν από άγνωστες βάσεις στην περιοχή κατέρριψαν έναν αριθμό ιρανικών drones στις επαρχίες Σουέιντα και Ντεράα στη νότια Συρία κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία.

Ιορδανικά αεροσκάφη κατέρριψαν δεκάδες ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πετούσαν στη βόρεια και την κεντρική Ιορδανία με κατεύθυνση το Ισραήλ, δήλωσαν δύο περιφερειακές πηγές ασφαλείας σε μια δραματική επίδειξη υποστήριξης από το Αμμάν, το οποίο έχει επικρίνει έντονα τη δίωξη του Ισραήλ για τον πόλεμο κατά της Χαμάς στη Γάζα.

Οι πηγές ανέφεραν ότι τα drones καταρρίφθηκαν στον αέρα στην ιορδανική πλευρά της κοιλάδας του Ιορδάνη και κατευθύνονταν προς την Ιερουσαλήμ.

Άλλοι αναχαιτίστηκαν κοντά στα σύνορα Ιράκ-Συρίας. Δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Βρετανία είπε ότι τα αεροσκάφη της Βασιλικής Αεροπορίας στη Μέση Ανατολή «θα αναχαιτίσουν τυχόν αεροπορικές επιθέσεις εντός της εμβέλειας των υπαρχουσών αποστολών μας, όπως απαιτείται».

Σχετικά άρθρα