Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο φιλορώσος Σύρος διοικητής Σουχαΐλ αλ Χασάν ανέλαβε να διώξει Τούρκους και τζιχαντιστές από την κατεχόμενη Ιντλίμπ

Ο φιλορώσος Σύρος διοικητής Σουχαΐλ αλ Χασάν ανέλαβε να διώξει Τούρκους και τζιχαντιστές από την κατεχόμενη Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Συριακός Εθνικός Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις διόρισαν την Τρίτη 9/4 τον Σουχαΐλ αλ Χασάν διοικητή της 14ης Μεραρχίας Ειδικών Δυνάμεων του κυβερνητικού συριακού στρατού.

Ο Αλ-Χασάν διορίστηκε επίσης να είναι o διοικητής της εκστρατείας κατά των υποστηριζόμενων από την Τουρκία φατριών της ισλαμιστικής ένοπλης αντιπολίτευσης, γνωστής και ως Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA) στην Περιφέρεια της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία.

Ο Σουχαΐλ αλ Χασάν, με το παρατσούκλι Nemr (ο Τίγρης), γεννήθηκε το 1970 και κατέχει τον βαθμό του διοικητή της επίλεκτης 25ης Μεραρχίας Ειδικών Δυνάμεων Αποστολών στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

Έχει στενούς δεσμούς με τη Ρωσία και στο παρελθόν υπηρέτησε ως διοικητής των «Δυνάμεων Τίγρης», που συνδέονται με τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Ο Αλ-Χασάν ηγήθηκε πολυάριθμων μαχών εναντίον φατριών του SNA και του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) σε πολλές πόλεις της Συρίας.

Επίσης έχει υπηρετήσει σε διάφορες μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και των Δυνάμεων Αεράμυνας.

Οι Ειδικές Δυνάμεις Αποστολών είναι μια δύναμη ταχείας αντίδρασης που έλαβε εκπαίδευση σε αυτοάμυνα και στρατιωτικά όπλα από τη Ρωσία.

Είναι επιφορτισμένοι με την προστασία από τρομοκρατικές επιθέσεις των περιοχών που ελέγχονται από τη συριακή κυβέρνηση στην Περιφέρεια του Χαλεπίου στη βορειοδυτική Συρία και στη Δαμασκό.

Οι Ειδικές Δυνάμεις αποτελούνται από την 7η, 14η και 15η Μεραρχία, οι οποίες είναι μονάδες μάχης που εκτελούν μάχιμες αποστολές και ταχείες επεμβάσεις.

Οι αποστολές τους αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του συριακού πολέμου και το προσωπικό τους ανέρχεται σε 30.000.

Μια εμπιστευτική πηγή ασφαλείας από τη Δαμασκό, η οποία αρνήθηκε να κατονομαστεί για λόγους ασφαλείας, ενημέρωσε την ιστοσελίδα North Press ότι στον Σουχαΐλ αλ Χασάν έχει ανατεθεί η επερχόμενη εκστρατεία στην περιφέρεια της Ιντλίμπ κατά του SNA.

Σχετικά άρθρα