Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Γερμανία, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Γερμανικής Αστυνομίας «ο αριθμός των καταγεγραμμένων βίαιων εγκλημάτων στη Γερμανία αυξήθηκε δυσανάλογα το 2023», αναφέρει η Süddeutsche Zeitung.

Σχεδόν δέκα τοις εκατό περισσότερες επιθέσεις με μαχαίρι και 17 τοις εκατό περισσότερες ληστείες σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ «υπερεκπροσωπούνται ανήλικοι ύποπτοι, αλλά και άτομα που δεν έχουν γερμανικό διαβατήριο και είναι ύποπτοι για έγκλημα». «Αυτό», όπως σχολιάζει η εφημερίδα του Μονάχου, «αποτελεί προειδοποίηση».

«Πρέπει να τεθεί το ερώτημα», συνεχίζει η SZ, «τι συμβαίνει στη χώρα; Αυτό που πάντα προέβλεπε η AfD; Απειλείται η ζωή μας σε κάθε στάση λεωφορείου επειδή μαζί με τους μετανάστες ένα κύμα βίας σαρώνει τη χώρα;». Η στατιστική πάντως σύμφωνα την SZ λέει ότι δεν είναι ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έγιναν περισσότερο εγκληματίες, αλλά ότι ο αριθμός τους στη Γερμανία έχει αυξηθεί σημαντικά».

Βέβαια, όπως σημειώνει η εφημερίδα, «ιδίως νέοι άνδρες που έχουν διαφύγει από τα πέρατα του κόσμου και έχουν ελάχιστες προοπτικές στη Γερμανία διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να γίνουν εγκληματίες από τους ανθρώπους που έχουν κοινωνικοποιηθεί σε ευημερία και νομική ασφάλεια. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο». Όπως καταλήγει η SZ, «η μετανάστευση μπορεί και πρέπει να ελεγχθεί – οι εγκληματίες θα πρέπει να διώκονται ποινικά, από όπου κι αν προέρχονται. Ωστόσο, μόνο εκείνοι που επενδύουν στην πρόληψη, την κοινωνική εργασία και τα σχολεία μπορούν να εξασφαλίσουν λιγότερη βία. Γιατί η συντριπτική πλειονότητα όσων εμφανίζονται σήμερα στις στατιστικές της αστυνομίας θα είναι και αύριο στη χώρα».

Πηγή: dw.com

Σχετικά άρθρα