Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν ένα… όχημα και ένα γραφείο της Αλ Νούσρα

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν ένα… όχημα και ένα γραφείο της Αλ Νούσρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα, το Μέτωπο Αλ Νούσρα, βομβάρδισαν το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία, οι αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο ένα γραφείο κι ένα όχημα που χρησιμοποιείται από την Αλ Νούσρα στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας. Βεβαίως, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς, ότι να βομβαρδίσεις ένα… όχημα και ένα γραφείο πρόκειται περί αστειότητας.

Επίσης, για πρώτη φορά οι ΗΠΑ και οι Άραβες σύμμαχοί τους βομβάρδισαν και την ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση Αχράρ Αλ Σαμ.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που το Μέτωπο Αλ Νούσρα έγινε στόχος των αμερικανικών αεροπορικών βομβαρδισμών.

Την περασμένη εβδομάδα, το Μέτωπο Αλ Νούσρα έλαβε τον έλεγχο περιοχών της επαρχίας Ιντλίμπ από τον υποστηριζόμενο από τη Δύση ηγέτη του Συριακού Επαναστατικού Μετώπου Τζαμάλ Μααρούφ, στη βόρεια Συρία, και κατέσχεσε τα όπλα του. Επίσης, το “μετριοπαθές” κίνημα Χαζμ, που έχει αραβική και δυτική στήριξη, παραδόθηκε ή προσχώρησε στην Αλ Κάιντα μαζί με όλο τον οπλισμό που του είχαν παράσχει οι Αμερικανοί.

Αυτές οι καθόλου καλές εξελίξεις, σε συνδυασμό με την ευθεία προειδοποίηση της Αλ Νούσρα προς την κυβέρνηση του Λιβάνου ότι σύντομα θα εισβάλει στη χώρα, κινητοποίησαν τις ΗΠΑ για να βομβαρδίσουν ένα γραφείο και ένα όχημα.

Σχετικά άρθρα