Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι κατέστρεψαν δύο στρατόπεδα τζιχαντιστών στη συριακή έρημο αλλά δεν είπαν ποιων οργανώσεων

Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι κατέστρεψαν δύο στρατόπεδα τζιχαντιστών στη συριακή έρημο αλλά δεν είπαν ποιων οργανώσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν (TIP), Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζιχαντιστές,

Το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης στη Συρία ανακοίνωσε την Τετάρτη 3/4 την καταστροφή δύο βάσεων που ανήκουν σε ένοπλες ομάδες στην κεντρική και ανατολική Συρία, χωρίς να διευκρινίσει τις ονομασίες των οργανώσεων.

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν δύο βάσεις όπου τζιχαντιστές κρύβονταν σε δυσπρόσιτες περιοχές στο Τζαμπάλ αλ Αμούρ και στο Τζεμπέλ Μπίσρι στη συριακή έρημο, σύμφωνα με τον υποστράτηγο Γιούρι Ποπόφ, αναπληρωτή αρχηγό του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης στη Συρία.

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) δραστηριοποιείται στην έρημο της Συρίας και έχει σημειώσει αύξηση των επιθέσεων του από τις αρχές του 2024.

Ο αναπληρωτής αρχηγός του Κέντρου ανέφερε επίσης ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν δύο επιθέσεις σε κυβερνητικές θέσεις στη ζώνη αποκλιμάκωσης στην Περιφέρεια της Ιντλίμπ από ένοπλες ομάδες που συνδέονται με τη Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS – παλαιότερα γνωστή ως Μέτωπο Αλ Νούσρα – συριακή Αλ Κάιντα) και το Ισλαμικό Κόμμα Τουρκιστάν (επίσης παρακλάδι της Αλ Κάιντα) στο Χαλέπι και τη Λαοδίκεια.

Σχετικά άρθρα