Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρός ρώσος ηθοποιός, σφορδός επικριτής του Πούτιν

Νεκρός ρώσος ηθοποιός, σφορδός επικριτής του Πούτιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ρωσία,

Η σορός του διάσημου ρώσου ηθοποιού και σφορδού επικριτή του Βλάντιμιρ Πούτιν, Αλεξέι Ντεβοτσένκο, βρέθηκε μέσα σε λίμνη αίματος, στο σπίτι του στη Μόσχα ενώ υπάρχουν υποψίες, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, ότι πρόκειται για δολοφονία πίσω από την οποία βρίσκεται το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, ο Αλεξέι ήταν ένας από τους πιο καταξιωμένους ηθοποιούς στη Ρωσία.

Ο 49χρονος ηθοποιός είχε παίξει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές που είχαν κάνει μεγάλη επιτυχία καθώς επίσης είχε πρωταγωνιστήσει στο μεγαλύτερο θέατρο Τέχνης της ρωσικής πρωτεύουσας, «Moscow Art Theatre». Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, που επικαλούνται τα ρωσικά ΜΜΕ, ο θάνατός του εγείρει υποψίες για εγκληματική ενέργεια.

Η σορός του Αλεξέι βρέθηκε από ένα φίλο του, ο οποίος υποστηρίζει ότι βρισκόταν έξω από το διαμέρισμά του την ώρα που πολλοί γείτονες έσπευσαν να δηλώσουν ότι η σορός του Αλεξέι εντοπίστηκε μέσα στο σπίτι του.

Οι ρωσικές αστυνομικές αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας καθώς ο Αλεξέι ήταν γνωστός και μη εξαιρετέος στο Κρεμλίνο καθώς πολλές φορές είχε επικρίνει δριμύτατα την πολιτική του Βλαντιμίρ Πούτιν. Το 2011, είχε εκφράσει την έντονη δυσφορία του για την «ηγεμονία» Πούτιν γράφοντας μάλιστα στο blog του ότι νιώθει ντροπή για τα όσα κάνει ο «τσάρος» της Ρωσίας. «Βαρέθηκα την πολιτική αυτή που θυμίζει τσάρο. Με τα ψέματά του, ο Πούτιν καλύπτει όλες τις βρομιές».

Το 2010, ο Αλεξέι είχε καλέσει τους συναδέλφους του, ηθοποιούς, καλλιτέχνες και μουσικούς, να μποϊκοτάρουν τις προπαγανδιστικές και αντισημιτικές ταινίες που προβάλλονται από τη ρωσική τηλεόραση.

Σχετικά άρθρα