Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν – Πάνω από 700 οι τραυματίες (φωτο)

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν – Πάνω από 700 οι τραυματίες (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνα, Σεισμός, Ταϊβάν,

Σε 711 ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που τραυματίστηκαν από τον ισχυρότατο σεισμό που έπληξε το πρωί την Ταϊβάν, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις Αρχές της νήσου.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ σύμφωνα με τις Αρχές, 77 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια κτιρίων.

Ο υποθαλάσσιος σεισμός, μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 07.58 (τοπική ώρα· 02.58 ώρα Ελλάδας) σε βάθος 15,5 χλμ., σε τοποθεσία κοντά στις ανατολικές ακτές της Ταϊβάν, σύμφωνα με τη μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της νήσου.

Ήταν ο ισχυρότερος σεισμός που έχει πλήξει τη νήσο τα τελευταία 25 χρόνια.

Οι σοβαρότερες υλικές ζημιές έχουν καταγραφεί στην πόλη Χουάλιεν, λιμάνι 100.000 κατοίκων, πρωτεύουσα της ομώνυμης αραιοκατοικημένης κομητείας, όπου κατέρρευσαν δυο κτίρια «πιθανόν» παγιδεύοντας ενοίκους τους, σύμφωνα με την πυροσβεστική της Ταϊβάν.

Βοήθεια θέλει να προσφέρει η Κίνα

Οι κινεζικές Αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση αμέσως μετά τον σεισμό, λέγοντας ότι ήταν πρόθυμες να παράσχουν βοήθεια για την αντιμετώπιση των καταστροφών στην Ταϊβάν, που επλήγη από τον σεισμό των 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με 4 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους ως τώρα.

Η ανατολική ακτή της Κίνας απέχει μόλις 180 χιλιόμετρα (111 μίλια) από την Ταϊβάν.

«Η ηπειρωτική χώρα ανησυχεί ιδιαίτερα για την κατάσταση και εκφράζει ειλικρινή συμπάθεια στους συμπατριώτες της Ταϊβάν που επλήγησαν από την καταστροφή», δήλωσε ο Ζου Φενγκλιάν, εκπρόσωπος του Γραφείου Υποθέσεων της Ταϊβάν του Κρατικού Συμβουλίου.

Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης καλύπτουν επίσης ευρέως την καταστροφή.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 18 χιλιόμετρα (11 μίλια) νότια της πόλης Χουαλιέν της Ταϊβάν, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Πολλά κτίρια έχουν μερικώς καταρρεύσει ή έχουν λάβει επικίνδυνη κλίση.

Πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό της Ταϊβάν τα τελευταία 25 χρόνια, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Σχετικά άρθρα