Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία-Δημοτικές εκλογές: Νίκη Ιμάμογλου και Γιαβάς σε Πόλη και Άγκυρα δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Τουρκία-Δημοτικές εκλογές: Νίκη Ιμάμογλου και Γιαβάς σε Πόλη και Άγκυρα δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγκυρα, Αυτοδιοικητικές Εκλογές, Εκρέμ Ιμάμογλου, Κωνσταντινούπολη, Μανσούρ Γιαβάς, Σμύρνη, Τουρκία,

Σημαντικό προβάδισμα στον Εκρέμ Ιμάμογλου δίνουν τα πρώτα αποτελέσματα για την Κωνσταντινούπολη, αφού στο 24% των καταμετρημένων ψήφων λαμβάνει το περίπου 49,6% έναντι περίπου 41,6% του Μουράτ Κουρούμ.

Ειδικότερα, ο Εκρέμ Ιμάμογλου, νυν δήμαρχος και υποψήφιος από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας CHP, προηγείται στις δημαρχιακές εκλογές στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Κωνσταντινούπολη, ανέφερε στο NTV.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ιμάμογλου παίρνει 49,6% με το 24% των καταμετρημένων ψήφων ενώ ο Μουράτ Κουρούμ, ο υποψήφιος από το Κόμμα AKP του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, λαμβάνει το 41,6%.

Η αντιπολίτευση προηγείται και στις τρεις μεγάλες πόλεις, Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Σμύρνη, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.

Στην Άγκυρα ο Μανσούρ Γιαβάς προηγείται με ποσοστό 56,97% έναντι του Τουργκούτ Αλτινόκ που προς ώρας συγκεντρώνει ποσοστό 35,8%.

Στη Σμύρνη με 13,38% καταμετρημένο, ο Τσεμίλ Τουντσάι του CHP συγκεντρώνει 47,23%, έναντι 37,85% που συγκεντρώνει ο Χαμζά Μουντέν του ΑΚΡ.

Σχετικά άρθρα