Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πιθανή αναζωπύρωση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στην Άνμπαρ του Δυτ. Ιράκ

Πιθανή αναζωπύρωση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στην Άνμπαρ του Δυτ. Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Άνμπαρ, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Οι ιρακινές δυνάμεις έχουν εφαρμόσει μέτρα ως απάντηση στις πληροφορίες που υποδηλώνουν πιθανή αναζωπύρωση της δραστηριότητας του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στη δυτική επαρχία Άνμπαρ, δήλωσε αξιωματούχος ασφαλείας το Σάββατο 23/3.

Οι δυνάμεις ασφαλείας επέβαλαν αποκλεισμό γύρω από μια πόλη στην περιοχή Αλ Καΐμ, συγκεκριμένα την περιοχή Αλ Ρουμνάνα, μετά την ανακάλυψη υλικών που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο αξιωματούχος στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας.

«Οι είσοδοι και οι έξοδοι στην Αλ Ρουμνάνα έχουν αποκλειστεί από τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας ως προληπτικό μέτρο», πρόσθεσε η πηγή, σημειώνοντας ότι έχουν ξεκινήσει εκτεταμένες επιχειρήσεις έρευνας μετά τις αναφορές που δείχνουν πιθανή αναζωπύρωση της παρουσίας του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή.

Παρά την ανακοίνωση του Ιράκ για την «πλήρη νίκη» του επί του Ισλαμικού Κράτους στα τέλη του 2017, η εξτρεμιστική ομάδα παραμένει ενεργή σε ορισμένες περιοχές της χώρας, αποτελώντας απειλή για τους πολίτες και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Την Παρασκευή, η εμφάνιση του IS-Khorasan, ενός κλάδου του Ισλαμικού Κράτους, συγκέντρωσε τη διεθνή προσοχή.

Λειτουργώντας κυρίως στο Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν και προηγουμένως εντός της Ρωσίας, η ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για διάφορες επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένου του μακελειού στο Crocus κοντά στη Μόσχα.

Σχετικά άρθρα