Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλο πρόβλημα στο Ιράκ με την εμπορία ανθρωπίνων οργάνων

Μεγάλο πρόβλημα στο Ιράκ με την εμπορία ανθρωπίνων οργάνων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δουλεμπόριο, Εμπόριο Ανθρωπίνων Οργάνων, Ερωτική Σκλάβα, Ιράκ,

Το Ιράκ παλεύει με μια ανησυχητική αύξηση των συμμοριών εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων, καθώς οι Αρχές αποκαλύπτουν πολλαπλά εγκληματικά δίκτυα που εμπλέκονται σε οργανωμένη εκμετάλλευση, στοχεύοντας ιδιαίτερα ευάλωτους πληθυσμούς.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε την εξάρθρωση συμμορίας εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων που δρούσε στην επαρχία Ντιγιάλα, υπογραμμίζοντας μια ανησυχητική τάση στη χώρα.

Αποτελούμενη από τρία άτομα, αυτή η εγκληματική ομάδα κυνηγούσε συγκεκριμένα άτομα από φτωχά υπόβαθρα, εκμεταλλευόμενα άτομα με χαμηλά εισοδήματα, άτομα που πλήττονται από τη φτώχεια και την ανεργία.

Αυτό έπεται των πρόσφατων συλλήψεων στη Βαγδάτη, όπου συνελήφθησαν δύο συμμορίες εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων, που κατηγορούνται για διάπραξη πολλαπλών εγκλημάτων και όξυνση της εμπορίας ανθρώπων μέσω δραστηριοτήτων που σχετίζονται με ναρκωτικά.

Τον περασμένο χρόνο, το Ιράκ έγινε μάρτυρας της εξάρθρωσης πολλών επικίνδυνων δικτύων εμπορίας ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εμπλέκονται στη λαθραία διακίνηση εφήβων από τη χώρα.

Παρά τις προσπάθειες για την καταπολέμηση τέτοιων εγκληματικών επιχειρήσεων, η εμπορία ανθρώπων παραμένει ένα διάχυτο ζήτημα παγκοσμίως, που ορίζεται ως το παράνομο εμπόριο ανθρώπων για διάφορους κακόβουλους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της καταναγκαστικής εργασίας, της σεξουαλικής δουλείας και της πώλησης μελών του σώματος.

Σύμφωνα με την ιρακινή νομοθεσία, τα άτομα που κρίνονται ένοχα για εμπορία ανθρώπων αντιμετωπίζουν αυστηρές ποινές, όπως φυλάκιση και πρόστιμα που κυμαίνονται από πέντε εκατομμύρια έως 10 εκατομμύρια δηνάρια.

Καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες για την καταπολέμηση αυτών των εγκληματικών δραστηριοτήτων, η προστασία των ευάλωτων πληθυσμών από την εκμετάλλευση παραμένει κορυφαία προτεραιότητα.

Σχετικά άρθρα