Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι πέθανε Ισραηλινός όμηρος λόγω έλλειψης φαρμάκων και τροφής

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι πέθανε Ισραηλινός όμηρος λόγω έλλειψης φαρμάκων και τροφής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιχμάλωτοι Πολέμου, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Κατάρ, Λωρίδα της Γάζας, Μοσάντ, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε ότι ένας 34χρονος Ισραηλινός όμηρος πέθανε λόγω «έλλειψης φαρμάκων και τροφής».

Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι αρνούνται γενικά να απαντούν σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις και κατηγορούν την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση για ψυχολογικό πόλεμο.

Ωστόσο το ίδιο το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι 35 από τους ομήρους πέθαναν ενώ εξακολουθούσαν να κρατούνται στη Γάζα.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται στο Κατάρ οι συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για μια συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων και μια προσωρινή εκεχειρία στη Γάζα καθώς ο πόλεμος κλείνει τον έκτο μήνα του.

Οι διαφορές ανάμεσα στις δύο πλευρές επικεντρώνονται στον αριθμό των Παλαιστινίων κρατουμένων που ζήτησε η Χαμάς να απελευθερωθούν για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των γυναικών στρατιωτών του Ισραηλινού Στρατού που κρατούνται όμηροι στη Γάζα από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Η ισραηλινή αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον διευθυντή της Μοσάντ Ντέιβιντ Μπαρνέα, βρίσκεται στη Ντόχα για συνομιλίες με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ, του Κατάρ και της Αιγύπτου.

Η ομάδα συναντήθηκε με τον διευθυντή της CIA Γουίλιαμ Μπερνς, τον Πρωθυπουργό του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ-Θάνι και τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου Αμπάς Καμέλ.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα το Σάββατο, το Ισραήλ συμφώνησε προσωρινά να απελευθερώσει έναν «πιο γενναιόδωρο» αριθμό Παλαιστινίων κρατουμένων ως μέρος ενός νέου συμβιβασμού που πρότειναν οι ΗΠΑ.

Ωστόσο, εξακολουθεί να αρνείται να υποστηρίξει τον τερματισμό του πολέμου για να εξασφαλίσει μια συμφωνία με τη Χαμάς.

Η Χαμάς επιμένει πως για να προχωρήσει σε οποιεσδήποτε περαιτέρω απελευθερώσεις ομήρων θα πρέπει να συμφωνηθεί από το Ισραήλ η μόνιμη κατάπαυση του πυρός, μια απαίτηση που ο Νετανιάχου έχει απορρίψει κατηγορηματικά, δεσμευόμενος να συνεχίσει τη στρατιωτική του εκστρατεία και να ολοκληρώσει τον στόχο του να καταστρέψει την τρομοκρατική ομάδα.

Σχετικά άρθρα