Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισραέλ Κατζ, Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Διπλωματικό επεισόδιο ξέσπασε μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπένιαμιν Νετανιάχου, κατά τη χθεσινή προεκλογική του ομιλία στην Καισάρεια.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος «απείλησε» τον Νετανιάχου λέγοντας ότι «θα στείλουμε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Αλλάχ.

»Παραπέμπουμε το γνωστό άτομο που ονομάζεται Νετανιάχου στον Κύριο που υποτάσσει τους πάντες.

»Είθε ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει».

Σε απάντηση ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ίσραελ Κατζ, εξαπέλυσε πυρά κατά του Ερντογάν, σε ανάρτησή του στο «Χ», (πρώην twitter), με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις.

Επιπλέον, σύμφωνα με το times of Israel, ο υπουργός Εξωτερικών καλεί τον αναπληρωτή πρέσβη της Τουρκίας στο Ισραήλ μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

Συγκεκριμένα ο Κατζ στην ανάρτησή του ανέφερε:

«Εσύ που υποστηρίζεις το κάψιμο μωρών, δολοφόνους, βιαστές και τον ακρωτηριασμό πτωμάτων από εγκληματίες της Χαμάς, είσαι ο τελευταίος που μπορεί να μιλήσει για τον Θεό.

»Δεν υπάρχει Θεός που θα ακούσει όσους υποστηρίζουν τις θηριωδίες και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττουν οι βάρβαροι φίλοι σας της Χαμάς»

Ολόκληρη η ανάρτηση του ισραηλινού ΥΠΕΞ

Η απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Απαντώντας στην ανάρτηση του Ισραηλινού υπουργού, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Οντζού Κετσελί, αναφέρει:

«Από την πρώτη ημέρα της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών, οι ισραηλινές Αρχές κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να συγκαλύψουν τα σοβαρά εγκλήματα που διέπραξαν κατά των Παλαιστινίων και προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια ασπίδα ατιμωρησίας για τους ίδιους.

»Έχουν στοχοποιήσει τον πρόεδρο Ερντογάν επειδή είπε όλη την αλήθεια. Ωστόσο, τα εγκλήματα που διέπραξε το Ισραήλ στη Γάζα τους τελευταίους έξι μήνες δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν και το Ισραήλ δικάζεται για γενοκτονία.

»Για πρώτη φορά στην ιστορία, ολόκληρη η παγκόσμια κοινή γνώμη περιμένει με ανυπομονησία την ημέρα που οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

»Η Τουρκία θα συνεχίσει να λέει την αλήθεια και να διατηρεί στην παγκόσμια ατζέντα την απερίγραπτη δίωξη εις βάρος του παλαιστινιακού λαού».

Σχετικά άρθρα