Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζον Ακουιλίνο: Η Κίνα θα επιτεθεί στην Ταϊβάν μέχρι το 2027

Τζον Ακουιλίνο: Η Κίνα θα επιτεθεί στην Ταϊβάν μέχρι το 2027
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίνα, Σι Τζινπίνγκ, Ταϊβάν,

Η Κίνα αναπτύσσει το στρατιωτικό και πυρηνικό της οπλοστάσιο με ρυθμό ρεκόρ από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς προετοιμάζεται να εισβάλει στην Ταϊβάν έως το 2027.

Αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο επικεφαλής της Διοίκησης Ινδο-Ειρηνικού των ΗΠΑ, ναύαρχος Τζον Ακουιλίνο, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρά τα οικονομικά προβλήματα του Πεκίνου, ο επίσημος αμυντικός προϋπολογισμός του έχει αυξηθεί κατά 16% τα τελευταία χρόνια, στα 223 δισ. δολάρια.

Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας (PLA) αύξησε τον αριθμό των μαχητικών αεροσκαφών κατά 400 και των μεγάλων πολεμικών πλοίων κατά 20 μέσα σε μόλις τρία χρόνια.

Το Πεκίνο έχει επίσης διπλασιάσει το οπλοστάσιό του σε βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ.

«Ο PLA είναι έτοιμος να εισβάλει στην Ταϊβάν έως το 2027.

«Οι ενέργειες του PLA δείχνουν την ικανότητά του να ανταποκριθεί στο επιθυμητό χρονοδιάγραμμα του Σι για επανένωση της Ταϊβάν με την ηπειρωτική Κίνα με τη βία, εάν διαταχθεί», είπε ο Τζον Ακουιλίνο.

Πρόσθεσε ότι ο κινεζικός στρατός πραγματοποιεί διάφορες ασκήσεις που σχετίζονται με επιχειρήσεις κατά της Ταϊβάν, όπως η προσομοίωση περικύκλωσης με θαλάσσιο και αεροπορικό αποκλεισμό του νησιού.

«Αυτό πρέπει να αφορά ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε.

Την ίδια στιγμή, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι η Κίνα δεν επιθυμεί μια στρατιωτική σύγκρουση για την Ταϊβάν, ακόμη κι αν σκοπεύει να πάρει το νησί υπό τον έλεγχό της.

Το Bloomberg σημειώνει ότι ο αμυντικός προϋπολογισμός της Κίνας εξακολουθεί να είναι μικρότερος από αυτόν των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτόν τον μήνα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρότεινε προϋπολογισμό του Πενταγώνου 850 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος 2025.

Σχετικά άρθρα