Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι αντάρτες του PKK ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν 15 τουρκικά ντρόουνς

Οι Κούρδοι αντάρτες του PKK ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν 15 τουρκικά ντρόουνς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία,

Η Κεντρική Διοίκηση των κουρδικών Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG), της ένοπλης πτέρυγας του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), δημοσίευσε μια λίστα με τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που καταρρίφθηκαν από δυνάμεις των Κούρδων ανταρτών από τις 13 Φεβρουαρίου πέρυσι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πιο πρόσφατη κατάρριψη ήταν στην περιοχή Zap/Ciyaresh την 1η Μαρτίου 2024.

Οι HPG ανέφεραν ότι τα ντρόουνς καταρρίφθηκαν με πυραυλικό σύστημα, αλλά δεν έδωσαν λεπτομέρειες.

Οι HPG είπαν ότι οι Κούρδοι μπόρεσαν να αποκτήσουν το σύστημα πυραύλων και να το παράσχουν στο αντάρτικο «παρά όλες τις προσπάθειες του εχθρού (του τουρκικού κράτους) να απομονώσει τον λαό μας στη διεθνή σκηνή».

Η δήλωση των HPG ακολούθησε τη συνέντευξη του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) Μουράτ Καραγιλάν στις 15 Μαρτίου, λέγοντας ότι θα ανακοινώσουν «καλά νέα» την παραμονή του Νεβροζ, της Κουρδικής Πρωτοχρονιάς στην Εαρινή Ισημερία.

Οι HPG είπαν επίσης ότι τα πλάνα από τα ντρόουνς που καταρρίφθηκαν θα δημοσιοποιηθούν σύντομα.

«Εκτός από μερικές περιπτώσεις, τα περιστατικά με UCAV καταγράφηκαν και αυτό το βίντεο δείχνει ξεκάθαρα ότι τα εχθρικά οχήματα καταρρίφθηκαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τη ανακοίνωση, η πρώτη κατάρριψη τουρκικού ένοπλου ντρόουν έγινε στις 13 Φεβρουαρίου 2023, πάνω από το Γκαρέ στο Νότιο [ιρακινό] Κουρδιστάν.

Τα έξι από τα 15 ντρόουνς που καταρρίφθηκαν ήταν τύπου TB2 BAYRAKTAR. Πέντε ήταν ANKA, δύο ήταν AKINCI και δύο ήταν AKSUNGUR.

«Ποτέ δεν ήμασταν πιο αφοσιωμένοι και αποφασισμένοι να παίξουμε έναν ρόλο ενάντια σε όλες τις δυνάμεις που επιδιώκουν να απειλήσουν την αδελφότητα και την ελευθερία των λαών.

»Σήμερα, με αποδεδειγμένη τακτική επέκταση και τεχνικά μέσα, οι δυνατότητές μας να αγωνιστούμε με υψηλές επιδόσεις και η αποφασιστικότητά μας να εξασφαλίσουμε τη νίκη έχουν γίνει πολύ ισχυρότερες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα