Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντόναλντ Τραμπ: Χάρη στις απειλές μου γέμισαν τα ταμεία του ΝΑΤΟ

Ντόναλντ Τραμπ: Χάρη στις απειλές μου γέμισαν τα ταμεία του ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νάιτζελ Φάρατζ, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ντόναλντ Τραμπ,

Να εξηγήσει τις απειλές, που εξαπέλυσε εναντίον άλλων κρατών – μελών του ΝΑΤΟ, επιχείρησε ο Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος, που προσδοκά να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, επικρατώντας του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του Νοεμβρίου, είχε ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων, όταν είχε απειλήσει πως θα παρότρυνε τη Ρωσία να επιτεθεί σε όσες χώρες της Συμμαχίας δεν πληρώνουν αυτό που τους αναλογεί.

Οι δηλώσεις του επικρίθηκαν έντονα από ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών και τον Δημοκρατικό αντίπαλό του, τον νυν πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Άρχισαν να πληρώνουν

«Είναι τρόπος διαπραγμάτευσης», εξήγησε αναφερόμενος στα σχόλια αυτά, σε εμφάνισή του στην εκπομπή του Νάιτζελ Φαράζ, μορφής της βρετανικής άκρας δεξιάς.

«Οι ΗΠΑ πρέπει να πληρώνουν αυτό που τους αναλογεί, όχι όμως για τους πάντες», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στην εμφάνισή του στο τηλεοπτικό δίκτυο GB News.

Καυχήθηκε πως χάρη στις επίμαχες δηλώσεις του, γέμισαν τα ταμεία του NATO.

«Άρχισαν να πληρώνουν χάρη σε αυτά τα σχόλια», υποστήριξε, χωρίς να αναφερθεί σε κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα.

Έχουμε έναν ωκεανό, έναν μεγάλο όμορφο ωκεανό

Ο Ρεπουμπλικάνος, ο οποίος θα αναμετρηθεί εκ νέου με τον Τζο Μπάιντεν την 5η Νοεμβρίου, προσάπτει συχνά στους συμμάχους των ΗΠΑ στο NATO ότι δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους ως προς τις στρατιωτικές δαπάνες.

«Μην ξεχνάτε πως αυτό είναι πιο σημαντικό γι’ αυτούς απ’ ό,τι για εμάς, έχουμε έναν ωκεανό που μας χωρίζει από ορισμένα προβλήματα», ανέφερε χθες.

«Έναν μεγάλο όμορφο ωκεανό».

Σχετικά άρθρα