Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νετανιάχου: Είμαστε αποφασισμένοι να καταστρέψουμε τη Χαμάς- Ο μόνος τρόπος είναι η χερσαία εισβολή στη Ράφα

Νετανιάχου: Είμαστε αποφασισμένοι να καταστρέψουμε τη Χαμάς- Ο μόνος τρόπος είναι η χερσαία εισβολή στη Ράφα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

«Είμαστε αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε την εξάλειψη αυτών των ταγμάτων (Χαμάς) στη Ράφα και δεν υπάρχει τρόπος να το κάνουμε αυτό παρά μόνο με χερσαία επιχείρηση», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά από την χθεσινή επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την συνομιλία που είχαν ο Μπάιντεν με τον Νετανιάχου, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι χρειάζεται μία συνεκτική στρατηγική για την Γάζα, «και όχι το Ισραήλ να πάει να καταστρέψει την Ράφα».

Στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, έχουν εκτοπιστεί εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι.

Ο Τζο Μπάιντεν, που υποστήριξε σχεδόν άνευ όρων το Ισραήλ μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, παίρνει όλο και μεγαλύτερες αποστάσεις από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Προειδοποιήσεις Μπάιντεν

Πρόσφατα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ο Νετανιάχου «κάνει περισσότερο κακό παρά καλό» στην χώρα του με τον τρόπο που διαχειρίζεται τον πόλεμο στην Γάζα, όπου οι απώλειες των αμάχων πολλαπλασιάζονται και η ανθρωπιστική κρίση επιδεινώνεται.

Επισημαίνεται πως στην χθεσινή επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου, ο πρώτος προειδοποίησε ότι μία ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα θα εντείνει την αναρχία στην Γάζα και ότι οι ομάδες των δύο πλευρών θα συναντηθούν στην Ουάσιγκτον για να συζητήσουν το θέμα.

Σχετικά άρθρα