Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Ιράκ, Λαθρεμπόριο Καυσίμων, Πετρέλαιο,

Μια σημαντική καταστολή του λαθρεμπορίου πετρελαίου πέτυχε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών και Ερευνών του Ιράκ. Η ιρακινή Υπηρεσία ανακοίνωσε την επιτυχή κατάληξη των επιδρομών στο πλαίσιο πολλαπλών επιχειρήσεων λαθρεμπορίου πετρελαίου.

Οι επιχειρήσεις, που διεξήχθησαν σε διάστημα 15 ημερών, είχαν ως αποτέλεσμα την κατάσχεση πολλών οχημάτων και τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο μυστικό δίκτυο, μετέδωσε το Ιρακινό Πρακτορείο Ειδήσεων τη Δευτέρα 18/3.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του πρακτορείου, κατά τις εφόδους «πιάστηκαν» συνολικά 34 οχήματα, μαζί με τους οδηγούς τους.

Αυτά τα οχήματα φέρεται να χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά και το λαθρεμπόριο πετρελαίου και των παραγώγων του σε διάφορες επαρχίες.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν επιδρομές σε τέσσερις εγκαταστάσεις πετρελαίου, με αποτέλεσμα τη σύλληψη πολλών οχημάτων που ασχολούνταν με λαθρεμπόριο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το πρακτορείο επισημαίνεται επίσης σημαντική ποσότητα λαθρεμπορίου που κατασχέθηκε, υποδηλώνοντας την κατάσχεση «χιλιάδων τόνων» πετρελαίου και των παραγώγων του.

Το μέγεθος της κατάσχεσης υπογραμμίζει το μέγεθος των παράνομων επιχειρήσεων που ματαιώθηκαν από την ιρακινή υπηρεσία πληροφοριών.

Επιπλέον, οι συλληφθέντες φέρεται να ομολόγησαν τη συμμετοχή τους σε λαθρεμπορία.

Σε μια προσπάθεια περαιτέρω καταπολέμησης τέτοιων παράνομων δραστηριοτήτων, η υπηρεσία προέτρεψε το κοινό να παραμείνει σε εγρήγορση και να αναφέρει τυχόν ύποπτες προσπάθειες λαθρεμπορίου μέσω ειδικής γραμμής επικοινωνίας.

Το Ιράκ κατατάσσεται στην 157η θέση στη λίστα του Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς της Διεθνούς Διαφάνειας σε 180 χώρες παγκοσμίως.

Η χώρα συνεχίζει να παλεύει με τη διοικητική και οικονομική διαφθορά, η οποία θεωρείται ευρέως ως η κύρια αιτία πίσω από τη δυσλειτουργία της.

Σχετικά άρθρα