Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντλίμπ, Πρόσφυγες, Συρία, Τουρκία,

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κι ακόμα ένας τραυματίστηκε την Κυριακή 17/3 από πυρά Τούρκων συνοριοφυλάκων, ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας στα βορειοδυτικό της περιφέρειας Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία.

Τοπική πηγή είπε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα North Press ότι «οι Τούρκοι συνοριοφύλακες άνοιξαν πυρ εναντίον μιας ομάδας Σύρων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, καθώς προσπαθούσαν να περάσουν τα συροτουρκικά σύνορα κοντά στο χωριό Αζμαρίν στην επαρχία Σαλκίν, βορειοδυτικά της Ιντλίμπ».

Η πηγή πρόσθεσε ότι ο πυροβολισμός είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Χασάν αλ Χουρίγια, ενός νεαρού άνδρα από το χωριό Αμπντίντα στην ύπαιθρο της Ιντλίμπ. Ένας ακόμα πρόσφυγας τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στη Σαλκίν.

Η πηγή ανέφερε ότι ο Αλ Χουρίγια είχε απελαθεί από το τουρκικό έδαφος στην Ιντλίμπ πριν από περίπου δύο μήνες και προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα για να επιστρέψει στην οικογένειά του που βρίσκεται ακόμα στην Τουρκία.

Στις 6 Μαρτίου, οι Τούρκοι συνοριοφύλακες επιτέθηκαν σε 35 άτομα, μεταξύ των οποίων γυναίκες, ενώ προσπαθούσαν να περάσουν τα συροτουρκικά σύνορα κοντά στην πόλη Τζιντιρές, βόρεια του Χαλεπίου, στη βορειοδυτική Συρία.

Σχετικά άρθρα