Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν κατά Ισραήλ: «Χίτλερ, Μουσολίνι και Στάλιν ο Νετανιάχου» – «Στηρίζουμε σταθερά τη Χαμάς, είναι μουτζαχεντίν, όχι τρομοκράτες»

Ερντογάν κατά Ισραήλ: «Χίτλερ, Μουσολίνι και Στάλιν ο Νετανιάχου» – «Στηρίζουμε σταθερά τη Χαμάς, είναι μουτζαχεντίν, όχι τρομοκράτες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαμάς,

Σε μία πρωτοφανή, ακραία επίθεση κατά του Ισραήλ και της κυβέρνησής του προχώρησε ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δηλώσεις Ερντογάν έγιναν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Ιδρύματος Διάδοσης Επιστημών στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε τη «σταθερή στήριξη» της Τουρκίας στη Χαμάς, απορρίπτοντας τον χαρακτηρισμό της ως τρομοκρατικής οργάνωσης, ενώ αποκάλεσε τους τρομοκράτες της Χαμάς «μουτζαχεντίν» που υπερασπίζονται τη γη και τον λαό τους.

Εξαπέλυσε μάλιστα κατά Ισραήλ λέγοντας:

«Έχουμε γίνει μάρτυρες τέτοιων σκηνών που είναι αδύνατο για κάποιον, με έχει λίγη ανθρωπιά μέσα του, ή για ένα κράτος που σέβεται το διεθνές δίκαιο με τον ελάχιστο δυνατό τρόπο, να τα κάνει όλα αυτά.

»Με τα εγκλήματα της ανθρωπότητας που έχουν διαπράξει στη Γάζα, ο Νετανιάχου και η βουτηγμένη στο μίσος κυβέρνησή του έχουν προσθέσει τα ονόματά τους ως “νέοι Ναζί” δίπλα στον Χίτλερ, τον Μουσολίνι, τον Στάλιν, τον Πολ Ποτ, τον Φράνκο και άλλους δολοφόνους της σύγχρονης εποχής», δήλωσε ο Ερντογάν.

Σχετικά άρθρα