Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Η μικρή… Ολλανδέζα πήγαινε στους τζιχαντιστές

Ισλαμικό Κράτος: Η μικρή… Ολλανδέζα πήγαινε στους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ολλανδία, Ουγγαρία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Μια 16χρονη Ολλανδέζα που επιχείρησε να φτάσει στη Συρία για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος συνελήφθη στα τέλη Οκτωβρίου από τις αστυνομικές αρχές της Ουγγαρίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας (ΤΕΚ) της χώρας.

Η νεαρή Ολλανδέζα, που κατάγεται από το Μαρόκο, είχε επιβιβαστεί σε ένα τρένο που επρόκειτο να αναχωρήσει από τη Βουδαπέστη με προορισμό το Βελιγράδι, στις 29 Οκτωβρίου. Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε όμως διαπιστώθηκε ότι είχε πλαστά έγγραφα.

Σύμφωνα με την ΤΕΚ, η 16χρονη παραδόθηκε την Τρίτη στις ολλανδικές αρχές. Η Ολλανδία είχε εκδώσει σήμα για την ανήλικη, η οποία φερόταν ως «αγνοούμενη». Υπήρχαν όμως υποψίες ότι στόχος της ήταν να ενωθεί με τους τζιχαντιστές στη Συρία.

Η νεαρή «χρησιμοποιούσε διαρκώς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης όπου δρουν ισλαμιστές τζιχαντιστές οι οποίοι κάνουν προπαγάνδα με σκοπό τη στρατολόγηση» μελών, τόνισε η ΤΕΚ.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι η ανήλικη Ολλανδέζα ήταν έτοιμη «να ενταχθεί στον ένοπλο αγώνα και να διαπράξει τρομοκρατικές ενέργειες».

Σχετικά άρθρα