Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υεμένη: Οι πρώτοι νεκροί από επίθεση των Χούτι – Τουλάχιστον 2 σε πλοίο κυπριακών συμφερόντων

Υεμένη: Οι πρώτοι νεκροί από επίθεση των Χούτι – Τουλάχιστον 2 σε πλοίο κυπριακών συμφερόντων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άντεν, Ναυτιλία, Υεμένη, Χούτι (Σιίτες Αντάρτες Υεμένη),

Τουλάχιστον δύο μέλη του πληρώματος του πλοίου «True Confidence» έχασαν τη ζωή τους στην πρώτη αιματηρή επίθεση στον κόλπο του Άντεν, ενώ τέσσερα μέλη πληρώματος φέρουν σοβαρά εγκαύματα, με τους αντάρτες Χούτι να ευθύνονται για την επίθεση.

«Τουλάχιστον 2 αθώοι ναύτες έχασαν τη ζωή τους.

»Αυτή ήταν η θλιβερή αλλά αναπόφευκτη συνέπεια της απερίσκεπτης εκτόξευσης πυραύλων από τους Χούτι κατά της διεθνούς ναυτιλίας.

»Πρέπει να σταματήσουν. Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας είναι με τις οικογένειες αυτών που έχασαν τη ζωή τους και αυτών που τραυματίστηκαν», αναφέρει η βρετανική πρεσβεία στην Υεμένη.

Το φορτηγό πλοίο True Confidence επλήγη σήμερα από πύραυλο περίπου 50 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού του Άντεν στην Υεμένη, μια επίθεση που φαίνεται να προήλθε από δυνάμεις των Χούτι, όπως ανέφεραν νωρίτερα η πλοιοκτήτρια εταιρεία και η εταιρεία που διαχειρίζεται το πλοίο.

Το «True Confidence», σύμφωνα με πληροφορίες είναι κυπριακών συμφερόντων και έχει 20 άτομα πλήρωμα.

Πρόκειται για φορτηγό πλοίο με σημαία Barbados το οποίο ξεκίνησε πριν από 11 ημέρες από τη Σιγκαπούρη με προορισμό τη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Ο οργανισμός του Ηνωμένου Βασιλείου Maritime Trade Operations (UKMTO) είχε αναφέρει ότι ένα εμπορικό πλοίο είχε υποστεί ζημιές από την επίθεση των Χούτι.

Η επίθεση στο πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου True Confidence κλιμακώνει περαιτέρω τη σύγκρουση σε μια κρίσιμη θαλάσσια διαδρομή που συνδέει την Ασία και τη Μέση Ανατολή με την Ευρώπη και έχει διαταράξει την παγκόσμια ναυσιπλοΐα.

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Χούτι εξαπολύουν επιθέσεις από τον Νοέμβριο και οι ΗΠΑ ξεκίνησαν εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών τον Ιανουάριο, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει σταματήσει τις επιθέσεις των ανταρτών.

Σχετικά άρθρα