Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Γερμανία εργάζονται 6.120 γιατροί από τη Συρία και 2.943 από την Ελλάδα

Στη Γερμανία εργάζονται 6.120 γιατροί από τη Συρία και 2.943 από την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Μετανάστες, Νοσοκομειακοί Γιατροί, Συρία,

Οι Σύροι αποτελούν τον μεγαλύτερο αριθμό ξένων γιατρών που εργάζονται στη Γερμανία την τελευταία δεκαετία, με 6.120 γιατρούς, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Αυτός ο αριθμός αποκαλύπτεται σε δημοσίευμα του ομίλου μέσων ενημέρωσης Funke, επικαλούμενο τα ιατρικά στατιστικά στοιχεία του Γερμανικού Ιατρικού Συλλόγου.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι ο αριθμός των γιατρών που εργάζονται στη Γερμανία χωρίς γερμανικό διαβατήριο έφτασε σε σημαντικό σύνολο 63.763 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Υπογράμμισε ότι οι περισσότεροι γιατροί χωρίς γερμανικό διαβατήριο προέρχονται από χώρες της ΕΕ ή άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς και από χώρες της Μέσης Ανατολής.

Η Συρία βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με 6.120 γιατρούς, ακολουθούμενη από τη Ρουμανία 4.668, την Αυστρία 2.993, την Ελλάδα 2.943, τη Ρωσία 2.941 και την Τουρκία 2.628.

Ο Jurgen Hoffart, διευθύνων σύμβουλος του Ιατρικού Συλλόγου της Πολιτείας Ρηνανίας-Παλατινάτου είπε στο Funke ότι η ανεπαρκής γλωσσική επάρκεια είναι ήδη ένα σημαντικό ζήτημα και θα επιδεινωθεί καθώς ο αριθμός των ξένων γιατρών που δεν έχουν επαρκείς γνώσεις γερμανικής γλώσσας θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.

Σχετικά άρθρα