Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν φυλάκισε την Ελχάμ Τσουμπντάρ για «διαφθορά στη γη από διάδοση της ομοφυλοφιλίας»

Το Ιράν φυλάκισε την Ελχάμ Τσουμπντάρ για «διαφθορά στη γη από διάδοση της ομοφυλοφιλίας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ιράν, Ομοφυλόφιλοι,

Οι ιρανικές Αρχές συνέλαβαν μια γυναίκα ακτιβίστρια της LGBT κοινότητας στην Ούρμια και την καταδίκασαν σε τρία χρόνια φυλάκιση με διάφορες κατηγορίες.

Η Ελχάμ Τσουμπντάρ, 26, ακτιβίστρια της LGBT κοινότητας στο Ιράν, συνελήφθη στα τέλη Φεβρουαρίου και μεταφέρθηκε στη γυναικεία φυλακή στην κεντρική φυλακή της Ούρμια για να εκτίσει ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Οι ιρανικές Αρχές τη συνέλαβαν αφού προηγουμένως είχε καταδικαστεί σε θάνατο, καταδίκη η οποία αργότερα ακυρώθηκε από το δικαστικό σύστημα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, ανέφερε την Τετάρτη 28/2 η οργάνωση Hengaw για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η Τσουμπντάρ, μαζί με ένα άλλο άτομο που προσδιορίζεται ως Σάρα (Zahra) Σεντιγκί Χαμεντανί από τη Νακαντέχ, καταδικάστηκαν για πρώτη φορά σε θάνατο τον Σεπτέμβριο του 2023 με τις κατηγορίες για «διαφθορά στη γη από διάδοση της ομοφυλοφιλίας», «προώθηση του χριστιανισμού» και «συνεργασία με κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η Τσουμπντάρ αφέθηκε προσωρινά ελεύθερη με χρηματική εγγύηση.

Η διεθνής κοινότητα έχει εκφράσει συχνά αποδοκιμασία για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας του λόγου από το Ιράν.

Οι ιρανικές Αρχές συχνά στοχοποιούν Κούρδους υπηκόους στο Ιράν, εκτελώντας τους με διάφορες κατηγορίες παρά τις επικρίσεις από την παγκόσμια κοινότητα σχετικά με την έλλειψη διαφάνειας στο δικαστικό σύστημα του Ιράν.

Το 2023, οι ιρανικές Αρχές επέβαλαν τη θανατική ποινή σε 823 κρατούμενους.

Μεταξύ των εκτελεσθέντων κρατουμένων, 151 ήταν Κούρδοι, σύμφωνα με την οργάνωση Hengaw για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Σχετικά άρθρα