Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tο 76% των Γάλλων τάσσονται κατά της αποστολής γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία

Tο 76% των Γάλλων τάσσονται κατά της αποστολής γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Δημοσκοπήσεις, Εμανουέλ Μακρόν, Ουκρανία, Ρωσία,

«Non» στον ΜακρόνTο 76% των Γάλλων πολιτών, δηλαδή σχεδόν οχτώ στους 10 Γάλλους, τάσσονται κατά της αποστολής γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, την οποία υπαινίχθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν, αναφέρει δημοσκόπηση που έδωσε στη δημοσιότητα ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός CNews.

Αυτή η πολύ μεγάλη πλειοψηφία είναι μάλλον ομοιογενής ως προς το φύλο (77% άνδρες, 75% γυναίκες) και την ηλικία ή την κοινωνικοεπαγγελματική κατηγορία.

Οι ερωτηθέντες ηλικίας 50-64 ετών είναι ωστόσο ακόμα πιο διστακτικοί απέναντι στην αποστολή στρατευμάτων (85%), ενώ οι ηλικίας 18-24 ετών είναι αντίθετοι σε αυτό με ποσοστό 68%.

Σημειώνεται ότι μεγαλύτερο ποσοστό (81%) των αντιτιθέμενων συναντάται στους δεξιούς ψηφοφόρους, ενώ στους αριστερούς το ποσοστό ανέρχεται στο 67%. Μάλιστα, αντίθετοι είναι και οι ψηφοφόροι του κόμματος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν «Αναγέννηση», με ποσοστό 68%.

«Δεν υπάρχει συναίνεση σήμερα για την αποστολή, επισήμως, (…) χερσαίων στρατευμάτων.

»Όμως τίποτε δεν πρέπει να αποκλειστεί.

»Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται ώστε η Ρωσία να μην μπορέσει να κερδίσει τον πόλεμο αυτό», δήλωσε την Τρίτη ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της διεθνούς συνόδου για την υποστήριξη στην Ουκρανία που οργάνωσε το Ελιζέ.

Σχετικά άρθρα