Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ουκρανία θα προσπαθήσει να κρατήσει το μέτωπο μέχρι να είναι ετοιμοπόλεμα τα F-16 – Αντεπίθεση το 2025

Η Ουκρανία θα προσπαθήσει να κρατήσει το μέτωπο μέχρι να είναι ετοιμοπόλεμα τα F-16 – Αντεπίθεση το 2025
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, Ουκρανία, Ρωσία,

Η Ουκρανία θα προσπαθήσει να κρατήσει την πρώτη γραμμή όσο το δυνατόν περισσότερο μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Τότε το Κίεβο μπορεί να αποκτήσει μαχητικά F-16 και η παραγωγή δυτικών πυρομαχικών να έχει αυξηθεί.

Αυτό θα επιτρέψει στην Ουκρανία να σχεδιάσει μια άλλη πιθανή αντεπίθεση το 2025, υποστηρίζουν ουκρανικές πηγές.

«Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι η ρωσική επίθεση θα μπορούσε να αποκτήσει σημαντική ώθηση μέχρι το καλοκαίρι εάν οι σύμμαχοι δεν αυξήσουν τις προμήθειες πυρομαχικών», σύμφωνα με πρόσωπο που γνωρίζει την ανάλυσή τους.

«Οι εσωτερικές εκτιμήσεις της κατάστασης στο πεδίο της μάχης από το Κίεβο γίνονται όλο και πιο ζοφερές, καθώς τα ουκρανικά στρατεύματα προσπαθούν να αποτρέψουν τις ρωσικές επιθέσεις περιορίζοντας τον αριθμό των οβίδων που μπορούν να εκτοξεύσουν», επιμένουν οι Ουκρανοί.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, Ρομπ Μπάουερ, που επικαλείται το Bloomberg, «μια μεγάλη επίθεση θα εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα για το Κρεμλίνο», επειδή παρά την έλλειψη πόρων στην Ουκρανία, η Ρωσία θα χρειαστεί πολλούς περισσότερους στρατιώτες, καθώς και βαριά άρματα μάχης και οχήματα για την έναρξη της επίθεσης.

«Ο Πούτιν έχει περισσότερο πυροβολικό, έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει έναν συγκεκριμένο αριθμό πυραύλων που χρησιμοποιεί κάθε μήνα, αλλά δεν ήταν πλήρως επιτυχής όσον αφορά την αύξηση, για παράδειγμα, αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων», τόνισε ο Μπάουερ.

«Η στρατηγική της Ουκρανίας είναι να προσπαθήσει να κρατήσει την πρώτη γραμμή όσο το δυνατόν περισσότερο μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του έτους, όταν θα μπορέσει να αποκτήσει μαχητικά F-16 και η παραγωγή δυτικών πυρομαχικών θα πρέπει να αυξηθεί.

»Αυτό θα επιτρέψει στο Κίεβο να σχεδιάσει μια άλλη πιθανή αντεπίθεση το 2025», υποστηρίζει και το Bloomberg.

Σχετικά άρθρα