Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έφαγε 39 νομίσματα και 37 μαγνήτες επειδή πίστευε ότι ο ψευδάργυρος βοηθάει στο μπόντι μπίλντινγκ

Έφαγε 39 νομίσματα και 37 μαγνήτες επειδή πίστευε ότι ο ψευδάργυρος βοηθάει στο μπόντι μπίλντινγκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ινδία ή Μπάρατ, Νέο Δελχί,

Θα μπορούσε να είναι ένας μαγνητικός σούπερμαν! Οι γιατροί σε νοσοκομείο του Νέου Δελχί αφαίρεσαν 39 νομίσματα και 37 μαγνήτες από το έντερο ενός άνδρα, ο οποίος κατάπινε τα μέταλλα, καθώς πίστευε ότι «ο ψευδάργυρος βοηθά στο bodybuilding».

Οι ακτινογραφίες που έβγαλε προτού υποβληθεί στη χειρουργική επέμβαση, στο νοσοκομείο Sir Ganga Ram, έδειξαν τεράστιους μεταλλικούς θρόμβους να σχηματίζονται στα έντερα του 26χρονου, αφού πέρασε αρκετές εβδομάδες καταναλώνοντας νομίσματα και ενώ υποβαλλόταν σε θεραπεία για μια… άγνωστη ψυχιατρική πάθηση, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο ANI.

Ο ασθενής, ο οποίος δεν κατονομάστηκε δημόσια, πίστευε ότι ο οργανισμός του μπορούσε να απορροφήσει ψευδάργυρο από τα 39 νομίσματα που κατάπιε και σκέφτηκε ότι η κατάποση των μαγνητών θα βοηθούσε σε αυτή τη διαδικασία.

Οι γιατροί έμαθαν την έκταση του προβλήματος, όταν έφτασε στα επείγοντα, υποφέροντας από εμετούς και πόνο στην κοιλιά, που συνεχίζονταν για περισσότερες από 20 ημέρες.

Τα νομίσματα και οι μαγνήτες είχαν προκαλέσει εντερική απόφραξη στο σώμα του, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε άμεση χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση των μετάλλων.

Οι χειρουργοί παρατήρησαν ότι οι μαγνήτες και τα νομίσματα είχαν ενσωματωθεί σε δύο ξεχωριστούς βρόχους στο λεπτό έντερο, με τη μαγνητική δύναμη να τα οδηγεί να «κουμπώσουν» και να προκαλέσουν διάβρωση κατά μήκος του εντερικού τοιχώματος.

Ευτυχώς, οι γιατροί κατάφεραν να ανοίξουν και να αφαιρέσουν όλα τα νομίσματα και τους μαγνήτες.

Μεγάλη ποσότητα από τα μέταλλα βρέθηκε, επίσης, στο στομάχι του και αφαιρέθηκε αμέσως.

Οι γιατροί σημείωσαν ότι ορισμένοι από τους μαγνήτες που ανακτήθηκαν από το σώμα του άνδρα είχαν σχήμα καρδιάς, σφαίρας, τριγώνου και αστεριού.

Η μετεγχειρητική ακτινογραφία επιβεβαίωσε ότι όλα τα μέταλλα αφαιρέθηκαν με επιτυχία από το στομάχι και τα έντερα του 26χρονου.

Ο ασθενής πέρασε επτά ημέρες στο νοσοκομείο, αναρρώνοντας από τη διαδικασία πριν πάρει εξιτήριο.

Η κατανάλωση τόσο μεγάλης ποσότητας του μετάλλου θα μπορούσε να οδηγήσει σε τοξικότητα ψευδάργυρου, σύμφωνα με το εθνικό κέντρο δηλητηριάσεων.

Όταν καταναλώνονται νομίσματα που περιέχουν ψευδάργυρο, τα όξινα υγρά στο στομάχι μπορεί να προκαλέσουν «έκπλυση ψευδάργυρου από τα νομίσματα», κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πόνους στο στομάχι, διάρροια και έμετο.

Σε σοβαρές περιπτώσεις, η τοξικότητα από ψευδάργυρο μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε θάνατο.

Σχετικά άρθρα