Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία-AANES: Γαλλική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε κοίτασμα πετρελαίου που βομβαρδίστηκε από την Τουρκία

Συρία-AANES: Γαλλική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε κοίτασμα πετρελαίου που βομβαρδίστηκε από την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Γαλλία, Ενέργεια, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πετρέλαιο, Συρία, Τουρκία,

Το Τμήμα Εξωτερικών Σχέσεων της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) ανακοίνωσε το Σάββατο ότι μια γαλλική αντιπροσωπεία επισκέφτηκε ένα κοίτασμα πετρελαίου στην ύπαιθρο της Καμισλί, στη βορειοανατολική Συρία, το οποίο χτυπήθηκε από την Τουρκία στα μέσα Ιανουαρίου.

Η αντιπροσωπεία, η οποία αποτελούνταν από τους Matthieu Bagard και Marie Dosé από τον οργανισμό Avocats Sans Frontières (ASF), εκτός από τους Loran Lopez και Martine Robin από το Collectif des Familles Unies Collective, επισκέφθηκε το κοίτασμα πετρελαίου Awda στις 22 Φεβρουαρίου και έλεγξε τις ζημιές αποτέλεσμα των τουρκικών αεροπορικών επιδρομών.

Στα μέσα Ιανουαρίου, η Τουρκία εξαπέλυσε επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε εγκαταστάσεις υποδομής, πηγές ενέργειας και περιουσίες αμάχων σε περιοχές που γειτνιάζουν με τα σύνορα στη βορειοανατολική Συρία.

Οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα θύματα και έλλειψη οικιακού αερίου, παραγώγων πετρελαίου για θέρμανση και μεταφορά, καθώς η Τουρκία κατέστρεψε ήδη ευάλωτους και περιορισμένους πόρους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και καυσίμων.

Ο Badran Chiya Kurd, συμπρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων, συναντήθηκε με την αντιπροσωπεία και τόνισε ότι οι συνεχείς απειλές και επιθέσεις της Τουρκίας κατά αμάχων και υποδομών γίνονται ανεξέλεγκτα εν μέσω διεθνούς αδράνειας.

Πρόσθεσε ότι οι τουρκικές ενέργειες δίνουν την ευκαιρία στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) να ανασυνταχθεί και να επιτεθεί στις βάσεις του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Εν τω μεταξύ, ο Bagard δήλωσε ότι πιστεύουν ότι η AANES καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να εξασφαλίσει την εφαρμογή της δικαιοσύνης, της ανθρωπιάς και της ισότητας και η διεθνής κοινότητα πρέπει να εργαστεί για την υποστήριξη της AANES.

Σχετικά άρθρα