Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκοι ισλαμιστές απαιτούν «Τερματίστε τη ντροπή του εμπορίου με το Ισραήλ» – Ποια είναι η πραγματικότητα

Τούρκοι ισλαμιστές απαιτούν «Τερματίστε τη ντροπή του εμπορίου με το Ισραήλ» – Ποια είναι η πραγματικότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σαγγάριος, Τουρκία,

Ένα πανό που έγραφε «Τερματίστε τη ντροπή του εμπορίου με το Ισραήλ», που ξεδιπλώθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συγκέντρωση στη δυτική επαρχία Σακαρύα (Σαγγάριος) στις 24 Φεβρουαρίου, κατέβηκε αμέσως.

Μερικοί άνθρωποι, κατά πάσα πιθανότητα αστυνομικοί, πλησίασαν τους ανθρώπους που άνοιξαν το πανό και το αφαίρεσαν σχεδόν αμέσως μόλις το ξεδίπλωσαν.

Ομάδες στην Τουρκία που απαιτούν τη διακοπή των σχέσεων με το Ισραήλ συχνά οργανώνουν διαδηλώσεις κατά της τουρκικής κυβέρνησης και εταιρειών που δεν τερμάτισαν εντελώς τις εμπορικές τους σχέσεις.

Τα στοιχεία του Τουρκικού Στατιστικού Ινστιτούτου (TÜİK) αποκάλυψαν ότι οι ισραηλινές εισαγωγές αυξήθηκαν μετά τις επιθέσεις στη Γάζα που ξεκίνησαν στις 7 Οκτωβρίου 2023 τον Νοέμβριο.

Η τουρκική κυβέρνηση υπήρξε από τους πιο ένθερμους επικριτές των επιθέσεων του Ισραήλ στη Γάζα, και οι φιλοκυβερνητικές οργανώσεις έχουν συχνά καλέσει τους Τούρκους πολίτες σε μποϊκοτάζ.

Ωστόσο, πολλά δημοσιεύματα αποκάλυψαν ότι ορισμένες εταιρείες που πρόσκεινται στην τουρκική κυβέρνηση και τον ισλαμιστικό επιχειρηματικό όμιλο Ανεξάρτητων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (MÜSİAD) συνεχίζουν τους δεσμούς τους με το Ισραήλ.

Σχετικά άρθρα