Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπλίνκεν: «Απογοήτευση» για τις 3.000 νέες κατοικίες στην Δυτική Όχθη

Μπλίνκεν: «Απογοήτευση» για τις 3.000 νέες κατοικίες στην Δυτική Όχθη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άντονι Μπλίνκεν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

«Απογοητευμένος» από την ανακοίνωση του Ισραήλ για τα σχέδια οικοδόμησης 3.000 νέων κατοικιών σε οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δήλωσε την Παρασκευή 23/2 ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Μπλίνκεν ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μπουένος Άιρες ότι η μακροχρόνια πολιτική των ΗΠΑ θεωρεί ότι οι νέοι ισραηλινοί οικισμοί είναι αντιπαραγωγικοί για την επίτευξη διαρκούς ειρήνης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η ΜΚΟ κατά του εποικισμού «Ειρήνη τώρα» το 2023 εγκαθιδρύθηκαν στην Δυτική Όχθη αριθμός ρεκόρ παράνομων προκεχωρημένων φυλακίων.

Σύμφωνα με την «Ειρήνη τώρα», 26 εβραϊκοί οικισμοί χωρίς άδεια, προκεχωρημένα φυλάκια που δεν αναγνωρίζονται από την ισραηλινή κυβέρνηση, εγκαθιδρύθηκαν σε όλη την κατεχόμενη Δυτική Όχθη το περασμένο έτος, εκ των οποίων περίπου δέκα αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Συγκριτικά, πέντε οικισμοί χωρίς άδεια έκαναν την εμφάνισή τους το 2022, τη χρονιά όπου σχηματίστηκε η ισραηλινή κυβέρνηση από έναν ετερόκλητο συνασπισμό (κέντρο, δεξιά αριστερά, Άραβες).

Σχετικά άρθρα