Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένοχος για ψευδορκία ο Σεμπάστιαν Κουρτς

Ένοχος για ψευδορκία ο Σεμπάστιαν Κουρτς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Σεμπάστιαν Κουρτς,

Ένοχος για ψευδορκία σε κοινοβουλευτική επιτροπή, η οποία εξέταζε κατηγορίες διαφθοράς της κυβέρνησής του, κρίθηκε πρωτοδίκως ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, από το Περιφερειακό Δικαστήριο της Βιέννης.

Στον Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση, επιβλήθηκε ποινή 8 μηνών με αναστολή.

Ο 37χρονος Κουρτς κατηγορείται ότι κατέθεσε εν γνώσει του ψευδώς σε επιτροπή του Κοινοβουλίου τον Ιούνιο του 2020.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς είχε ερωτηθεί τότε εάν είχε προωθήσει τον διορισμό του έμπιστου συνεργάτη του Τόμας Σμιντ ως επικεφαλής της πρώην κρατικής εταιρείας holding ÖBAG.

Ο πρώην καγκελάριος απάντησε αρνητικά, ωστόσο σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, από τηλεφωνικές συνομιλίες και γραπτά μηνύματα προέκυψε ότι οι δύο άνδρες είχαν επικοινωνία για την συγκεκριμένη θέση.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος επέμεινε μέχρι το τέλος ότι δεν είχε ανάμιξη στην επιλογή του προσώπου, αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για χρήση κρατικών κονδυλίων προκειμένου «να διαστρεβλωθούν δημοσκοπήσεις κατά τρόπο που να εξυπηρετεί το κομματικό του συμφέρον», την περίοδο 2016-2018.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς παραιτήθηκε από την καγκελαρία της Αυστρίας τον Οκτώβριο του 2021 και αποσύρθηκε από την πολιτική, υπό το βάρος των σκανδάλων.

Σχετικά άρθρα