Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πασινιάν: Η Αρμενία δεν είναι σύμμαχος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην επιθετικότητά της κατά της Ουκρανίας.

Πασινιάν: Η Αρμενία δεν είναι σύμμαχος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην επιθετικότητά της κατά της Ουκρανίας.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρμενία, Νικόλ Πασινιάν, Ουκρανία, Ρωσία,

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν τόνισε και πάλι ότι η χώρα του δεν είναι σύμμαχος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην επιθετικότητά της κατά της Ουκρανίας. Πιστεύει ότι η Διακήρυξη της Άλμα-Άτα είναι η βάση για την αναγνώριση της εδαφικής ακεραιότητας των δημοκρατιών που απέκτησαν την ανεξαρτησία τους μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

«Έχω ήδη πει ότι η Αρμενία δεν είναι σύμμαχος της Ρωσίας στο ζήτημα της Ουκρανίας, και αυτή είναι η ειλικρινής θέση μας.

»Το είπα για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια και λυπούμαστε που δεν μπορούμε να επηρεάσουμε αυτήν την κατάσταση.

»Ο λαός της Ουκρανίας είναι ο φιλικός μας λαός», κατέληξε ο Πασινιάν.

Σημείωσε ότι η Αρμενία αποδέχεται τη Διακήρυξη της Άλμα-Άτα, η οποία υιοθετήθηκε, ειδικότερα, από τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Ο Πασινιάν υπενθύμισε ότι η Ρωσία, η Ουκρανία και η Λευκορωσία αποφάσισαν ότι η Σοβιετική Ένωση δεν υπάρχει πλέον, και γίνονται ανεξάρτητα κράτη και αναγνωρίζουν η μία τα σύνορα της άλλης.

«Η αντίληψή μας για την Ουκρανία είναι ότι η Διακήρυξη της Άλμα-Άτα είναι η βάση για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας των δημοκρατιών.

»Σύμφωνα με τη λογική μας, το ίδιο πρέπει να ισχύει και για την Ουκρανία, γιατί αυτό το έγγραφο αφορά όλους μας. Και αν το καταστρέψουμε τότε θα καταστρέψουμε τα πάντα», είπε ο Πασινιάν.

Σχετικά άρθρα