Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκι Χάλεϊ: Εάν η Ρωσία νικήσει την Ουκρανία η Αμερική θα εμπλακεί σε πόλεμο

Νίκι Χάλεϊ: Εάν η Ρωσία νικήσει την Ουκρανία η Αμερική θα εμπλακεί σε πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νίκι Χάλεϊ, Ουκρανία, Ρωσία,

Η ήττα της Ουκρανίας στον πόλεμο κατά της Ρωσίας «θα οδηγήσει άμεσα την Αμερική σε πόλεμο». Αυτό δήλωσε η Νίκι Χάλεϊ, αντίπαλος του Τραμπ για την προεδρική υποψηφιότητα των ΗΠΑ από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, όπως μετέδωσε το ABC News.

Η Νίκι Χάλεϊ σημείωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, «ποτέ δεν μίλησε στον αμερικανικό λαό για το “γιατί η Ουκρανία είναι σημαντική”».

»Δεν μίλησε ποτέ στον κόσμο για τις τρομοκρατικές δραστηριότητες που συμβαίνουν με το Ισραήλ και γιατί το Ιράν είναι τόσο επικίνδυνο.

»Ποτέ δεν μιλάει για τις απειλές από την Κίνα.

»Και όταν δεν μιλάς για αυτά τα πράγματα με τον αμερικανικό λαό, οι πολίτες αποστασιοποιούνται από αυτά», είπε η Νίκι Χάλεϊ.

Σημείωσε ότι όταν οι Αμερικανοί βλέπουν τις δηλώσεις του 45ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ότι δεν ανησυχεί για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, θα πρέπει να αρχίσουν να καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό.

«Και ας θυμηθούμε ότι ο Πούτιν είπε ότι μόλις καταλάβει την Ουκρανία, η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής θα είναι οι επόμενες.

»Είναι οι χώρες του ΝΑΤΟ. Η Αμερική στον πόλεμο. Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η νίκη της Ουκρανίας για να αποφευχθεί περαιτέρω πόλεμος. Τώρα ο Πούτιν νιώθει πιο τολμηρός από ποτέ», είπε ο πολιτικός.

Η Χέιλι τόνισε ότι η συνεχιζόμενη βοήθεια προς την Ουκρανία είναι σημαντική για να αποφευχθεί η εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο.

«Η Ουκρανία δεν ζητά στρατεύματα, απλά ζητά εξοπλισμό και πυρομαχικά για να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο.

»Έχουν μεγάλη μαχητική ισχύ. Πρέπει να τους δώσουμε ό,τι χρειάζονται για να κερδίσουν, ώστε να αποφύγουμε να στείλουμε στρατιωτικούς μας να πολεμήσουν».

Σχετικά άρθρα