Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιζ Τσέινι: Υπάρχει «πτέρυγα» Πούτιν στο αμερικανικό Ρεπουμπλικανικό κόμμα

Λιζ Τσέινι: Υπάρχει «πτέρυγα» Πούτιν στο αμερικανικό Ρεπουμπλικανικό κόμμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξέι Ναβάλνι, Βλάντιμιρ Πούτιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσία,

Η πρώην Ρεπουμπλικανή βουλευτής Λιζ Τσέινι προειδοποίησε για μια «πτέρυγα Πούτιν» του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, αφού ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στον θάνατο του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι χωρίς να αναφέρει τον ίδιο ή τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τον βαθμό στον οποίο έχετε μια πτέρυγα Πούτιν στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα αυτή τη στιγμή.

»Νομίζω ότι η πρόκληση αυτής της εκλογικής αναμέτρης είναι να εμποδίσουμε την πτέρυγα Πούτιν του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος να αναλάβει τη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου», είπε η Λιζ Τσέινι.

Το CNN επισημαίνει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Τραμπ αντέδρασαν διαφορετικά στον θάνατο του Ναβάλνι σε μια ρωσική αποικία φυλακισμένων.

Στα σχόλιά του στον Λευκό Οίκο μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Ναβάλνι, ο Μπάιντεν κατηγόρησε ευθέως τον «Πούτιν και τους κακοποιούς του»:

«Μην κάνετε λάθος: Ο Πούτιν είναι υπεύθυνος για τον θάνατο του Ναβάλνι.

»Ο Πούτιν είναι υπεύθυνος. Αυτό που συνέβη στον Ναβάλνι είναι άλλη μία απόδειξη της βαρβαρότητας του Πούτιν. Κανείς δεν μπορεί να ξεγελαστεί».

Ο Τραμπ, εν τω μεταξύ, δεν είπε τίποτα άμεσα για τον Ναβάλνι σε μια ανάρτηση που η εκστρατεία του χαρακτήρισε επίσημη απάντηση στον θάνατο του αντιπολιτευόμενου.

Αντίθετα, ανάρτησε περισσότερες από 20 φορές για διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των ποινικών υποθέσεων και των πολιτικών του αντιπάλων.

Επιπλέον, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είπε αυτόν τον μήνα ότι θα ενθαρρύνει τη Ρωσία να επιτεθεί σε συμμάχους του ΝΑΤΟ που δεν πληρώνουν αρκετά για την άμυνά τους.

Η Λιζ Τσέινι είπε ότι ουσιαστικά δόθηκε σήμα ότι υπό την κυβέρνηση Τραμπ, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι απίθανο να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους στο ΝΑΤΟ.

Χαρακτήρισε τα σχόλια του Τραμπ «επικίνδυνα» και είπε ότι δείχνουν «μια πλήρη παρανόηση του ρόλου της Αμερικής στον κόσμο».

Η Λιζ Τσέινι είπε επίσης ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία ως τρίτη υποψήφια, αλλά είπε ότι θα κάνει «ό,τι χρειάζεται για να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ».

Σχετικά άρθρα