Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν σε τουρκικό στρατόπεδο στο ιρακινό Κουρδιστάν – Τουρκικές απώλειες

Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν σε τουρκικό στρατόπεδο στο ιρακινό Κουρδιστάν – Τουρκικές απώλειες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία,

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε σε «απόπειρα εισβολής» ανταρτών του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) σε κατοχική τουρκική στρατιωτική βάση στην περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν.

«Τρομοκράτες του ΡΚΚ επιχείρησαν να διεισδύσουν στη βάση στη ζώνη της Επιχείρησης Claw-Lock, αλλά αναχαιτίστηκαν από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο σε ανακοίνωση το Σάββατο 17/2, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών και ένας άλλος τραυματίστηκε, πρόσθεσε.

Η δήλωση υπογράμμισε ότι έξι μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) «εξουδετερώθηκαν» ως αποτέλεσμα της εισβολής.

Οι τουρκικές Αρχές χρησιμοποιούν τον όρο «εξουδετέρωση» για να υπονοήσουν ενέργειες όπως τον σκοτωμό ή η σύλληψη στο πλαίσιο των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Τουρκίας κατά του PKK.

Το PKK εγκαθιστά συχνά τα στρατόπεδά του στις απομακρυσμένες, ορεινές περιοχές του Κουρδιστάν, όπου αντιμετωπίζει τουρκικές αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς πυροβολικού.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι «εξουδετέρωσε» τέσσερα μέλη του PKK στις παραμεθόριες περιοχές της περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν.

Σχετικά άρθρα