Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο συριακός στρατός στέλνει «εθελοντές» στον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία

Ο συριακός στρατός στέλνει «εθελοντές» στον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ουκρανία, Ρωσία, Συρία,

Στρατιωτικός εμπειρογνώμονας αμφισβήτησε τα κίνητρα πίσω από ένα πρόσφατο σχέδιο στρατολόγησης που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Άμυνας της Συρίας.

Προτείνει ότι είναι ένας ελιγμός για να σύρουν νεαρούς Σύρους στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία.

Πριν από δύο εβδομάδες, το Υπουργείο ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ενθαρρύνει νέους άνδρες να υπηρετήσουν προσφέροντας συμβάσεις πενταετίας ή 10ετίας, ανανεώσιμες μία φορά, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης της Γενικής Διοίκησης.

Η απόφαση ορίζει ότι οι εθελοντές πρέπει να είναι κάτω των 32 ετών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα άτομα που υπογράφουν πενταετή σύμβαση θα λάβουν επίδομα υπηρεσίας ίσο με μισθούς τεσσάρων μηνών, ενώ όσοι επιλέξουν δεκαετή σύμβαση θα λάβουν επίδομα ίσο με μισθούς οκτώ μηνών.

Οι νεοσύλλεκτοι λαμβάνουν όχι μόνο μηνιαίο μισθό αλλά και ποσό ίσο με τον μηνιαίο μισθό τους ως αποζημίωση για την υπηρεσία αγρού.

Επιπλέον, λαμβάνουν το διπλάσιο του μισθού τους ως αποζημίωση για διαμονή και στρατιωτικές ευθύνες, μαζί με 150.000 συριακές λίρες (55 ευρώ) για έξοδα μεταφοράς και επιπλέον 100.000 συριακές λίρες (37 ευρώ) για κάθε αποστολή μάχης.

Κάθε προσλαμβανόμενος στην κατηγορία των πενταετών συμβάσεων λαμβάνει ετήσιο μπόνους που ισοδυναμεί με μισθό δύο μηνών στο τέλος κάθε έτους.

Εν τω μεταξύ, όσοι βρίσκονται κάτω από την κατηγορία συμβάσεων 10 ετών λαμβάνουν μπόνους ίσο με μισθούς τεσσάρων μηνών.

Το Υπουργείο παρέχει στους προσληφθέντες νέους επιχορήγηση δύο εκατομμυρίων συριακών λιρών (740 ευρώ) στο πλαίσιο του επιδόματος γάμου.

Το συνολικό εισόδημα, που περιλαμβάνει τον πάγιο μισθό και τις αποζημιώσεις, ανέρχεται σε 1,3 εκατομμύρια συριακές λίρες (480 ευρώ), σύμφωνα με το υπουργείο.

Οι μισθοί και οι αποζημιώσεις των νεοσυλλέκτων υπόκεινται σε όλες τις σχετικές μισθολογικές αυξήσεις που ισχύουν για το στρατιωτικό προσωπικό.

Με την ολοκλήρωση της θητείας τους δικαιούνται πρόσθετες αποζημιώσεις όπως ορίζονται στον περί Στρατιωτικών Συντάξεων Νόμο.

Το Υπουργείο απαλλάσσει τους νεοσυλλέκτους από την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία εφόσον έχουν εκπληρώσει τις συμβατικές τους υποχρεώσεις.

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2023, το Υπουργείο ανακοίνωσε σε βίντεο ότι παρέχει διάφορους τύπους συμβάσεων παροχής υπηρεσιών με διαφορετική διάρκεια, οικονομικά και μπόνους.

Στα τέλη του 2023, η συριακή κυβέρνηση εξέδωσε μια σειρά νόμων που σχετίζονται με τον στρατιωτικό της θεσμό.

Αυτοί οι νόμοι στοχεύουν να σχηματίσουν έναν «προηγμένο στρατό», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης στο Υπουργείο Άμυνας, Αχμάντ Σουλεϊμάν.

Αυτή η απόφαση ελήφθη από τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Το σχέδιο λειτουργεί σιωπηλά και κρυφά», είπε ο Σουλεϊμάν σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της Συρίας.

Ο Αμπντουλάχ αλ Ασάαντ, πρώην αξιωματικός και στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, πιστεύει ότι οι αυξήσεις μισθών και τα προνόμια είναι απλώς κίνητρα για δόλωμα νεαρών ανδρών.

«Ωστόσο, το θέμα της στρατολόγησης σχετίζεται με τους Ρώσους, ειδικά από τη στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις έχουν μεγάλο αριθμό νεοσυλλέκτων που μπορεί να ενταχθούν στις συριακές δυνάμεις», δήλωσε ο Αλ Ασάαντ.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι σκοπός της διαδικασίας είναι να παρασύρει νεοσύλλεκτους στα μέτωπα των μαχών στην Ουκρανία.

Μερικοί από αυτούς τους νεαρούς άνδρες έχουν τοποθετηθεί να υπηρετήσουν στην 25η Μεραρχία Δυνάμεων Ειδικών Αποστολών της κυβέρνησης (Δυνάμεις Τίγρης), με επικεφαλής τον Σουχάιλ αλ-Χασάν και με την υποστήριξη της Ρωσίας.

Εκπαιδεύτηκαν από Ιρανούς αξιωματικούς με το πρόσχημα ότι εκπαιδεύονταν προς όφελος της Μεραρχίας, πρόσθεσε ο Αλ Ασάαντ.

«Αργότερα, αυτοί οι στρατιώτες ανακάλυψαν ότι έχουν στρατολογηθεί για να πάνε στη Ρωσία και στη συνέχεια να συμμετάσχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία», είπε ο Αλ Άσααντ στην ιστοσελίδα North Press.

Στις 7 Φεβρουαρίου, η Διεύθυνση Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας δημοσίευσε λίστες με ονόματα δεκάδων Σύρων που στρατολογήθηκαν από τη Ρωσία για να πολεμήσουν στις τάξεις της στην Ουκρανία.

Η Διεύθυνση ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκπαιδεύουν Σύρους στην αεροπορική βάση Κουβέιρες στο ανατολικό Χαλέπι, στη βορειοδυτική Συρία, για να μεταφερθούν αργότερα στην Ουκρανία.

Επιπλέον, υπάρχει μια συρρορωσική τάση να υπονομεύεται η επιρροή των ιρανικών πολιτοφυλακών μέσω του σχεδίου. Επιδιώκουν να αποτρέψουν τις πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν από τη Συρία να στρατολογούν περισσότερους νέους.

Σχετικά άρθρα