Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Σε νοσοκομείο η σορός του Ναβάλνι – Δεν έχει γίνει νεκροψία»

«Σε νοσοκομείο η σορός του Ναβάλνι – Δεν έχει γίνει νεκροψία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξέι Ναβάλνι, Ρωσία,

Αδιευκρίνιστα παραμένουν ακόμη τα αίτια τα θανάτου του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, σε φυλακή στην Αρκτική, τη στιγμή που πληροφορίες της Novaya Gazeta Europe αναφέρουν ότι η σορός του βρίσκεται στο περιφερειακό νοσοκομείο της πόλης Σάλεκχαρντ.

Κατά την ανεξάρτητη ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta Europe –η οποία εκδίδεται στη Λετονία μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία- μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιεί νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του Ναβάλνι, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, μετά τον θάνατό του την Παρασκευή, η σορός του Ναβάλνι αρχικά μεταφέρθηκε στην πόλη Λαμπιτνάνγκι, 36 χιλιόμετρα μακριά από τη φυλακή στην οποία κρατείτο.

Ωστόσο, βάσει πηγών που επικαλείται η Novaya Gazeta Europe, η σορός μεταφέρθηκε την ίδια ημέρα στο περιφερειακό νοσοκομείο της πόλης Σάλεκχαρντ.

«Συνήθως οι σοροί των ανθρώπων που πεθαίνουν στη φυλακή μεταφέρονται κατευθείαν στο Γραφείο Ιατροδικαστικής, ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για κάποιον λόγο», δήλωσε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας μέλος των πληρωμάτων των ασθενοφόρων της περιοχής, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, ενώ πρόσθεσε:

«Τον οδήγησαν στο νεκροτομείο και μετά έβαλαν δύο αστυνομικούς μπροστά στην πόρτα.

»Θα μπορούσαν επίσης να έβαλαν μια ταμπέλα που να γράφει “κάτι μυστηριώδες συμβαίνει εδώ”.

»Φυσικά, όλοι ήθελαν να μάθουν τι είχε συμβεί, περί τίνος πρόκειται, γιατί υπάρχει μυστικότητα και αν προσπαθούν να κρύψουν κάτι σοβαρό».

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, σύντομα έγινε γνωστό ότι επρόκειτο για τη σορό του Ναβάλνι και ότι ο θάνατός του «δεν ήταν εγκληματικής φύσης», περιγραφή που σύμφωνα με τη Novaya Gazeta Europe χρησιμοποιείται όταν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πυροβόλα όπλα.

Στη συνέχεια διαδόθηκε ότι απαγορεύθηκε στο προσωπικό του νοσοκομείου να κάνει νεκροψία, σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται η εφημερίδα.

«Κάποιοι είπαν ότι ήρθε εντολή από τη Μόσχα να περιμένουν την άφιξη ειδικών από την πρωτεύουσα, άλλοι είπαν ότι οι γιατροί του νοσοκομείου αρνήθηκαν να κάνουν νεκροψία.

«Η υπόθεση είναι πολιτική και δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα εξελιχθεί.

»Και αν κάνει κάποιος νεκροψία και λάβει απευθείας εντολή να αλλάξει το αποτέλεσμα, δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτό.

»Και μπορεί επίσης να μετατραπεί σε ένοχο» πρόσθεσε η ίδια πηγή της υπηρεσίας ασθενοφόρων.

Επεσήμανε, δε, ότι στη σορό υπήρχαν σημάδια από μώλωπες, αν και όπως είπε, δεν φαίνεται οι μώλωπες αυτοί να προήλθαν από ξυλοδαρμό, αλλά πιθανώς από σπασμούς και από την προσπάθεια των γιατρών να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στον Ναβάλνι έπειτα από καρδιακό επεισόδιο.

Αδιευκρίνιστο παραμένει, όμως, τι προκάλεσε το καρδιακό επεισόδιο.

Πέθανε από «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου», λένε οι Αρχές

Σε «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου» απέδωσαν οι σωφρονιστικές Αρχές την απώλεια του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, σύμφωνα με το περιβάλλον του.

Από την πλευρά της, η ομάδα υποστήριξης του Ναβάλνι κατηγόρησε τους «δολοφόνους» του ότι προσπαθούν «να καλύψουν τα ίχνη τους», επειδή δεν παραδίδουν τη σορό στους οικείους του.

Σχετικά άρθρα