Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία: Ο Αλεξέι Ναβάλνι πέθανε στις φυλακές

Ρωσία: Ο Αλεξέι Ναβάλνι πέθανε στις φυλακές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξέι Ναβάλνι, Ρωσία,

Ο φυλακισμένος ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι πέθανε, ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές Αρχές της περιφέρειας του Γιάμαλο-Νένετς όπου εξέτιε την ποινή του.

«Στις 16 Φεβρουαρίου 2024, στο σωφρονιστικό κατάστημα Νο 3, ο κατάδικος A. Navalny αισθάνθηκε αδιαθεσία μετά από μια βόλτα, σχεδόν αμέσως έχασε τις αισθήσεις του», αναφέρεται σε σχετική δήλωση.

«Οι ιατροί του ιδρύματος έφτασαν αμέσως και κλήθηκε ιατρική ομάδα έκτακτης ανάγκης.

»Έγιναν όλα τα απαραίτητα μέτρα ανάνηψης, αλλά δεν απέδωσαν θετικά αποτελέσματα.

»Οι γιατροί των επειγόντων περιστατικών επιβεβαίωσαν τον θάνατο του καταδικασθέντος», καταλήγει χαρακτηριστικά.

Ο φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι είχε τεθεί σε απομόνωση πριν λίγες ημέρες για 10 ημέρες σε φυλακή στην Αρκτική επειδή δεν δήλωσε το όνομά του με τον προσήκοντα τρόπο σε φρουρό, όπως έχε δηλώσει η εκπρόσωπός του.

Ο 47χρονος Ναβάλνι, πρώην δικηγόρος που έγινε γνωστός πριν από 10 και πλέον χρόνια σατιρίζοντας την ελίτ του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και διατυπώνοντας κατηγορίες για εκτεταμένη διαφθορά, βρισκόταν σε φυλακή περίπου 60 χλμ βόρεια του Αρκτικού Κύκλου.

Η Κίρα Γιάρμις, η εκπρόσωπός του, είχε δηλώσει τον προηγούμενο μήνα στην πλατφόρμα «Χ» ότι ήταν η 25η φορά που ο Ναβάλνι τέθηκε σε απομόνωση και ότι είχε περάσει 283 ημέρες σε τέτοιες συνθήκες.

Ο Ναβάλνι, που έχει καταδικαστεί να παραμείνει στη φυλακή έως την ηλικία των 74 ετών για κατηγορίες που υποστηρίζει ότι είναι κατασκευασμένες και έχουν στόχο να τον κρατήσουν μακριά από τα πολιτικά δρώμενα, είχε αναφέρει ότι εξαναγκαζόταν να ακούει έναν τραγουδιστή της ποπ, υποστηρικτή του Πούτιν, κάθε πρωί στις 5 αφού πρώτα ακούσει τον ρωσικό εθνικό ύμνο.

Σχετικά άρθρα