Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αλ Μπαγκντάντι «μεταμορφώθηκε» σε εξτρεμιστή μετά τη σύλληψή του (2004) από τους Αμερικανούς

Ο Αλ Μπαγκντάντι «μεταμορφώθηκε» σε εξτρεμιστή μετά τη σύλληψή του (2004) από τους Αμερικανούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Ερωτική Σκλάβα, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κέιλα Μίλερ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο δολοφονημένος ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, μεταμορφώθηκε σε εξτρεμιστή μετά τη σύλληψή του από τις αμερικανικές Αρχές το 2004, είπε η χήρα του, Άσμα Μοχάμεντ, στο Al Arabiya σε αποκλειστική συνέντευξη την Πέμπτη 15/2.

«Δεν ήταν ο ίδιος άντρας με τον οποίο ζούσα πριν», είπε για τη συμπεριφορά του τα χρόνια μετά την αποφυλάκισή του από τις ΗΠΑ.

Η Άσμα Μοχάμεντ είχε παντρευτεί τον Αλ Μπαγκντάντι το 1999, ενώ εκείνος έκανε μεταπτυχιακό σε ισλαμικό πανεπιστήμιο.

«Ήταν ένας κανονικός άνθρωπος που δεν είχε εξτρεμιστικές σκέψεις. Ήταν ανοιχτός», περιέγραψε.

Ο Αλ Μπαγκντάντι έμεινε στη φυλακή για ένα χρόνο και μετά την απελευθέρωσή του, η χήρα του άρχισε να παρατηρεί αλλαγές στη συμπεριφορά του.

Το 2014, το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), με επικεφαλής τον Αλ Μπαγκντάντι, πήρε τον έλεγχο μεγάλου μέρους του Ιράκ και της γειτονικής Συρίας.

Κατά τη διάρκεια της ισχύος του Ισλαμικού Κράτους, πραγματοποίησαν πολυάριθμες τρομοκρατικές επιθέσεις στα εδάφη υπό τον έλεγχό τους καθώς και σε όλο τον κόσμο.

Οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ νίκησαν το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο Ιράκ το 2017 και δύο χρόνια αργότερα στη Συρία.

Το 2019, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα σκότωσαν τον Αλ Μπαγκντάντι σε μια επιχείρηση στη βορειοδυτική Συρία.

Ωστόσο, υπολείμματα της οργάνωσης συνεχίζουν να επιτίθενται εναντίον αμάχων και δυνάμεων ασφαλείας και στις δύο χώρες.

Άνδρες του ISIS είχαν «εμμονή» με τις γυναίκες

Ο Αλ Μπαγκντάντι και οι μουτζαχεντίν του είχαν «εμμονή» με τις γυναίκες, είπε η χήρα του στη συνέντευξη.

Η Άσμα Μοχάμεντ είπε ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) διαιωνίζει διάφορες μορφές κακοποίησης των γυναικών, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής δουλείας και των καταναγκαστικών γάμων.

Ο Αλ Μπαγκντάντι κρατούσε περισσότερες από 10 γυναίκες Γιαζίντι ως «σκλάβες» και μάλιστα παντρεύτηκε ένα 13χρονο κορίτσι κάποια στιγμή, είπε η χήρα του.

«Ο Αλ Μπαγκντάντι και η οργάνωσή του οδηγήθηκαν από τις επιθυμίες τους πέρα από τα όρια της ανθρωπότητας», είπε η Άσμα Μοχάμεντ, προσθέτοντας ότι ο σύζυγός της «επιδόθηκε» στις επιθυμίες του μετά την ανακήρυξη του χαλιφάτου.

Είπε ότι ο σύζυγός της πάντρεψε επίσης τη 12χρονη κόρη του με έναν 23χρονο άνδρα κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του.

Η Άσμα Μοχάμεντ επιβεβαίωσε επίσης ότι είχε συναντήσει την Αμερικανίδα εργαζόμενη στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας Κέιλα Μίλερ μία φορά αφού συνελήφθη από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και κρατούνταν ως σκλάβα του Αλ Μπαγκντάντι.

Το 2017, η οργάνωση ανακοίνωσε ότι η Αμερικανίδα πολίτης σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή της Ιορδανίας, έναν ισχυρισμό που οι αμερικανικές Αρχές αμφισβήτησαν.

Η χήρα αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε πληροφορία για τις συνθήκες της αλληλεπίδρασης της Μίλερ με τον ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αλλά εξέφρασε τον σκεπτικισμό της σχετικά με το αφήγημα της οργάνωσης για τον θάνατο της Μίλερ.

Σχετικά άρθρα