Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανησυχία στον Λευκό Οίκο: Παραδέχεται ότι η Ρωσία αναπτύσσει επικίνδυνο αντιδορυφορικό όπλο

Ανησυχία στον Λευκό Οίκο: Παραδέχεται ότι η Ρωσία αναπτύσσει επικίνδυνο αντιδορυφορικό όπλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διάστημα, Δορυφόρος, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λευκός Οίκος, Ρωσία, Τζο Μπάιντεν, Τζον Κίρμπι,

Επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος, δια στόματος του εκπρόσωπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ότι η Ρωσία απέκτησε ένα «ανησυχητικό» νέο αντιδορυφορικό όπλο, με την διευκρίνιση ωστόσο ότι δεν μπορεί να προκαλέσει άμεσα «φυσική καταστροφή» στη Γη.

Ο Κίρμπι, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν πληροφορίες ότι η Ρωσία έχει αποκτήσει τη δυνατότητα για ένα «ανησυχητικό» νέο αντιδορυφορικό όπλο, αλλά ότι ένα τέτοιο όπλο δεν είναι προς το παρόν λειτουργικό.

«Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ αναλύουν τις πληροφορίες που έχουν για τη νέα τεχνολογία και έχουν διαβουλευτεί με συμμάχους και εταίρους για το θέμα» σημείωσε.

Οι δηλώσεις Κίρμπι ήρθαν μετά την χθεσινή – ασαφή- αναρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τον Ρεπουμπλικανό επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, βουλευτή Οχάιο, Μάικ Τέρνερ ότι η επιτροπή είχε «πληροφορίες σχετικά με μια σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια».

Η ανάρτηση καλούσε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποχαρακτηρίσει «όλες τις πληροφορίες» που σχετίζονται με την απειλή.

Σχετικά άρθρα