Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πούτιν θα πάει στην Τουρκία – Το πότε… άγνωστο – Τι λένε Τούρκοι και Ρώσοι

Ο Πούτιν θα πάει στην Τουρκία – Το πότε… άγνωστο – Τι λένε Τούρκοι και Ρώσοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Τουρκία,

Μπορεί ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, να ανέβαλε το προγραμματισμένο του ταξίδι στην Τουρκία, όμως δεν αποκλείεται να επισκεφθεί –εν τέλει- την Άγκυρα πριν τις εκλογές στην Ρωσία που θα διεξαχθούν μέσα Μαρτίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του cnnturk, δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία για την επίσκεψη, ωστόσο υπήρξαν αναφορές στον Ρωσικό Τύπο ότι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μέσα Φεβρουαρίου.

Όμως, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η ημερομηνία θα καθοριστεί λαμβάνοντας υπόψη τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Ρωσία τον Μάρτιο και το πρόγραμμα εργασίας του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η επίσκεψη του Πούτιν στην Άγκυρα είναι πάντα στην ατζέντα»

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Öncü Keçeli, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αναβληθείσα επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Τουρκία, δήλωσε:

«Χρησιμοποιείται η λέξη “αναβολή”, αλλά ποτέ δεν ανακοινώθηκε επίσημα ημερομηνία επίσκεψης.

»Επομένως, κατά μία έννοια, η λέξη “αναβολή” δεν είναι σωστή.

»Η επίσκεψη του κ. Πούτιν στη χώρα μας είναι πάντα στην ατζέντα, είναι και σήμερα στην ατζέντα.

»Όποτε περιλαμβάνεται στο ημερολόγιο του Προέδρου μας, όπου και αν πραγματοποιηθεί, η συνάντηση αυτή θα ανακοινωθεί από την Προεδρία μας εκείνη την ημέρα».

Γιατί ανέβαλε το ταξίδι του στην Τουρκία;

Σημειώνεται ότι Τούρκοι αναλυτές δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους για την αναβολή της επίσκεψης του Πούτιν στην Τουρκία.

Σε μια πρώτη αντίδραση, Τούρκοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η αναβολή είχε να κάνει με τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία που προγραμματίζονται για τις 15-17 Μαρτίου. Ωστόσο οι αναφορές αυτές ελάχιστα πείθουν.

Σχετικά άρθρα