Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερσίν Τατάρ: Τουρκία και κατεχόμενα είναι αδιαίρετα σαν «το νύχι και το κρέας»

Ερσίν Τατάρ: Τουρκία και κατεχόμενα είναι αδιαίρετα σαν «το νύχι και το κρέας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ερσίν Τατάρ, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Τουρκία,

Τουρκία και κατεχόμενα είναι αδιαίρετα σαν «το νύχι και το κρέας» είπε ο Τουρκοκύπριος κατοχικός αποσχιστής ηγέτης Ερσίν Τατάρ ισχυριζόμενος ότι η Κύπρος είναι σημαντική για την Τουρκία από άποψη ασφάλειας.

Σύμφωνα με την «Κίπρις Πόστασι», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε ομιλία του σε διάλεξη με θέμα «Η σημασία της ΤΔΒΚ στο πλαίσιο των πρόσφατων εξελίξεων» -όπως αναφέρεται το ψευδοκράτος- που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Σουτσού Ιμάμ του Καχραμάνμαρας, με αφορμή την τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα, ο κ. Τατάρ είπε ότι το ψευδοκράτος συνεχίζει την ανάπτυξή του ως «τουρκικό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο» και ότι «σήμερα η ΤΔΒΚ έχει μια δημοκρατική τάξη και μια κρατική δομή με όλους τους θεσμούς και τους οργανισμούς της».

Αναφερόμενος στα «δικαιώματα και τις εξουσίες» του ψευδοκράτους ο κ. Τατάρ ανέφερε ακόμη ότι σε συνέργεια με την Τουρκία «γεννήθηκε μια εντελώς διαφορετική γαλάζια πατρίδα», σημειώνοντας ότι όταν πρόκειται για την Κύπρο, δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη μόνο οι άνθρωποι που ζουν εκεί, αλλά να γίνεται αντιληπτή ως ένας χώρος με θαλάσσιες δικαιοδοσίες,  εναέριο χώρο και δικαιώματα, δίκαιο και στρατηγικά κέρδη που επηρεάζουν την εθνική ασφάλεια.

Μετά την ομιλία πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής του διδακτορικού διπλώματος.

Εξάλλου, σύμφωνα με την «Κίπρις», ο Ερσίν Τατάρ συναντήθηκε με επιχειρηματίες στο Καχραμάνμαρας της Τουρκίας, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το τοπικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, όπου σε ομιλία του ανέφερε ότι είναι δυνατόν να φτάσει κανείς εκεί από την Κύπρο σε 2 ώρες.

Πρέπει να γίνουν μελέτες για το πώς αυτή η εγγύτητα μπορεί να μετατραπεί σε οικονομική αξία, είπε και ανέφερε ότι έχουν καθήκον να δημιουργήσουν αμοιβαίες αγορές για τα προϊόντα τους.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Σχετικά άρθρα