Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε οκτώ Σύρους στρατιώτες σε δύο επιθέσεις

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε οκτώ Σύρους στρατιώτες σε δύο επιθέσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές, Χομς (Έμεσα),

Οκτώ στρατιώτες των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκαν το βράδυ της Τρίτης 13/2 και άλλοι τραυματίστηκαν σε δύο επιθέσεις που εξαπέλυσε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη συριακή έρημο.

Πηγή των κυβερνητικών δυνάμεων είπε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα North Press ότι μουτζαχεντίν του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση σε τρεις θέσεις και ένα σημείο ελέγχου των κυβερνητικών δυνάμεων στην είσοδο της πόλης Αλ Σούκνα στα ανατολικά της πόλης Χομς, στη συριακή έρημο.

Η πηγή πρόσθεσε ότι η επίθεση οδήγησε στο θάνατο επτά στρατιωτών των κυβερνητικών δυνάμεων και στον τραυματισμό άλλων πέντε.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) εξαπέλυσαν νέα επίθεση σε θέση των κυβερνητικών δυνάμεων στο χωριό Αλ Μασράμπ, δυτικά της Ντέιρ αλ Ζουρ.

Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός στρατιώτη, του Χαϊέλ αλ Σαράουι, σύμφωνα με την πηγή.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) εξακολουθούν να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων και των πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν στη συριακή έρημο.

Η συριακή έρημος καλύπτει σχεδόν το ήμισυ της Συρίας και εκτείνεται σ’τις περιφέρειες της Ντέιρ αλ Ζουρ, της Ράκα, του Χαλεπίου, της Χομς, της Χάμα, της Ριφ Ντιμασκ, της Σουγουέιντα και της Παλμύρας.

Οι πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν και οι κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν μεγάλες περιοχές της συριακής ερήμου, όπου γίνονται μάρτυρες εντατικών επιθέσεων από πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Σχετικά άρθρα