Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν έτοιμος να πατήσει αρβύλα στη Γάζα – Η Τουρκία έτοιμη να αναλάβει «εγγυήτρια δύναμη» στα παλαιστινιακά εδάφη

Ο Ερντογάν έτοιμος να πατήσει αρβύλα στη Γάζα – Η Τουρκία έτοιμη να αναλάβει «εγγυήτρια δύναμη» στα παλαιστινιακά εδάφη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Την ετοιμότητα της Τουρκίας να αναλάβει ευθύνες στο Παλαιστινιακό ως εγγυήτρια χώρα, επανέλαβε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής των Κυβερνήσεων (World Governments Summit, WGS), στο Ντουμπάι, ο κ. Ερντογάν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι δεν έχει εγκαταλείψει την πολιτική της κατοχής, του σφετερισμού και της καταστροφής εδώ και δεκαετίες.

Κάλεσε, δε, το Ισραήλ, εάν επιθυμεί διαρκή ειρήνη στην περιοχή, «να εγκαταλείψει τα επεκτατικά όνειρα και να αναγνωρίσει την ύπαρξη ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με βάση τα σύνορα του 1967».

«Κάθε βήμα που θα γίνει θα μείνει ατελέσφορο και το πρόβλημα δεν θα λυθεί χωρίς τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους εντός των συνόρων του 1967, κυρίαρχου και γεωγραφικά ενιαίου με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ» ανέφερε ο κ. Ερντογάν.

Επανέλαβε, εξάλλου, πως «ο δρόμος για την ειρήνη, την ηρεμία και την οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή μας περνάει μέσα από την ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους», ενώ πρόσθεσε ότι «στο πλαίσιο αυτό, έχουμε πει ότι είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε ευθύνη, μεταξύ άλλων και ως εγγυητές*, για την εγκαθίδρυση και τη διασφάλιση της ειρήνης μαζί με τις άλλες χώρες της περιοχής».

«Έχουμε καταβάλει, καταβάλλουμε και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια.

»Φιλοξενούμε συνολικά 380 ασθενείς και 344 συνοδούς τους στην Τουρκία και προσφέρουμε τη θεραπεία τους.

»Δεν θα αφήσουμε ποτέ τους Παλαιστίνιους αδελφούς μας απροστάτευτους, αβοήθητους και μόνους» συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Παράλληλα υποστήριξε ότι σήμερα υπάρχει μια Τουρκία με αναπτυσσόμενη οικονομία, ισχυρές υποδομές, αυξανόμενη αποτελεσματικότητα στη διεθνή σκηνή και καινοτομίες στον τομέα της άμυνας.

«Εδώ και χρόνια φιλοξενούμε πάνω από 4 εκατομμύρια αιτούντες άσυλο.

»Δεν ήταν εύκολο για τη χώρα μας, περικυκλωμένη από πύρινο κλοιό, να φτάσει στη σημερινή της θέση» ανέφερε μεταξύ άλλων.

*Για όσους αγνοούν τι σημαίνει «εγγυητές», ας κοιτάξουν στην Κύπρο και τη Βόρεια Συρία. «Εγγυητές» σημαίνει: Τουρκικός στρατός κατοχής.

Σχετικά άρθρα