Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι συνέλαβαν 85 μέλη του Ισλαμικού Κράτους στον καταυλισμό Αλ Χολ στη Β/Α Συρία

Οι Κούρδοι συνέλαβαν 85 μέλη του Ισλαμικού Κράτους στον καταυλισμό Αλ Χολ στη Β/Α Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Χολ Προσφυγικός Καταυλισμός (Συρία), Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Οι υπό κουρδική ηγεσία Δυνάμεις Εσωτερικής Ασφάλειας στην περιοχή της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας ξεκίνησαν την τρίτη φάση της «Επιχείρησης Ανθρωπότητα και Ασφάλεια» στο πρoσφυγικό στρατόπεδο Χολ (al-Hawl) στη Χασάκα στις 27 Ιανουαρίου.

Η εκστρατεία επιδιώκει την καταδίωξη των τρομοκρατικών πυρήνων του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), την εξάλειψη των οχυρών τους και τη σύλληψη ατόμων και συνεργατών που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές δραστηριότητες, επιθέσεις και διαδίδουν εξτρεμιστικές ιδεολογίες, ειδικά μεταξύ των παιδιών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν επίσης οι Μονάδες Προστασίας Γυναικών (YPJ) και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Η Γενική Διοίκηση των Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας στη Βόρεια και Ανατολική Συρία ανακοίνωσε τον ισολογισμό της τρίτης φάσης της επιχείρησης Ανθρωπότητα και Ασφάλεια σε συνέντευξη Τύπου στο στρατόπεδο Χολ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, συνελήφθησαν 85 μέλη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού που ευθύνεται άμεσα για τη διάδοση εξτρεμιστικών ιδεών, την έκδοση φετφά για δολοφονίες και απειλές προς τους κατοίκους του καταυλισμού.

Οι Δυνάμεις Εσωτερικής Ασφάλειας σκότωσαν επίσης έναν αρχηγό συμμορίας και έναν συνοδό που συντόνιζε τους πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) εντός και εκτός του στρατοπέδου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι YPJ διέσωσαν μια γυναίκα Γιαζίντι με το όνομα Κοβάν Ιντ Χόρτο, η οποία είχε απαχθεί από τις συμμορίες του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) πριν από 10 χρόνια.

Κατά την επιχείρηση κατασχέθηκαν 8 όπλα Καλάσνικοφ, 4 νάρκες, 2 ζώνες, 7 χειροβομβίδες, 25 πυροκροτητές, 1 τουφέκι, μερικά πυρομαχικά και στρατιωτικός εξοπλισμός, μερικά ναρκωτικά και 5 σήραγγες.

Σχετικά άρθρα